Nu traint een groep van tien spelers elke zaterdagochtend met veel enthousiasme op de Witkampers velden. Foto: Anke Kolkman

Nu traint een groep van tien spelers elke zaterdagochtend met veel enthousiasme op de Witkampers velden. Foto: Anke Kolkman

Speciaal voetbal Witkampers zoekt extra trainingsmaatjes

LAREN - Voetballen is voor iedereen! Dus ook voor kinderen die niet tot hun recht komen in het reguliere voetbal. Voor deze kinderen is er Speciaal Voetbal bij Witkampers in Laren, iedere zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur op het Leussinkpark. En zij zijn op zoek naar trainingsmaatjes.

Speciaal Voetbal is voor kinderen vanaf 6 jaar voor wie het om welke reden dan ook niet lukt om mee te spelen in een regulier voetbalelftal. Dit kunnen lichamelijke en/of verstandelijke problemen zijn, waarbij je ook kunt denken aan autisme, ADHD of een sociaal emotionele achterstand. Meedoen is belangrijker dan goed kunnen voetballen. “Iedereen voetbalt op een manier die bij hem of haar past. Ieder kind mag bij ons zichzelf zijn”, zegt Bert Gotink, een van de initiatiefnemers van Speciaal Voetbal Witkampers. In september 2016 zijn Henk Koerselman en Bert Gotink bij voetbalvereniging Witkampers begonnen met Speciaal Voetbal. Beiden zijn werkzaam in de zorg en deze gezamenlijke passie bracht hen tot dit mooie initiatief.

Plezier in

het spel is het

belangrijkst

Met behulp van een promotiedag en veel publiciteit in september 2016 kwamen de eerste aanmeldingen binnen. “Oud-scheidsrechter Erik Braamhaar heeft een training gegeven en de ‘aftrap’ was gegeven. We konden daarna direct starten, vertelt Bert. Vanaf dat moment wordt er elke zaterdagmorgen getraind.

Meer dan een

uurtje

lichaams-

beweging, het

sociale aspect

is heel

belangrijk

Tijdens de trainingen op zaterdagmorgen komen veel oefeningen altijd terug, maar er is ruimte voor ontwikkeling van elke speler op zijn of haar niveau. Omdat de oefenstof herkenbaar is krijgen de spelers veel duidelijkheid en structuur. Verder staan er iedere week bekende trainers en leiders op het veld, waarbij de kinderen zich vertrouwd voelen.

Het plezier staat altijd voorop: (niets moet en alles mag). Iedereen kan en mag zichzelf zijn, maar heeft toch een bijdrage aan het team. Het brengt de kinderen veel meer dan een uurtje lichaamsbeweging in de week. Ook het sociale aspect is heel belangrijk, vertelt Bert: "De kinderen zijn blij en enthousiast, puur en echt. Het plezier straalt ervan af. En niet alleen van hun, maar ook van de ouders. Het doet de kinderen goed dat ze ergens bij horen. Je ziet ze daarom ook sociaal-emotioneel groeien.”

Geen
competitiewedstrijden
Wij hebben er bewust voor gekozen niet in competitieverband te gaan spelen maar ons juist te richten op (trainingen) het recreatieve gedeelte. Onze spelers ervaren zo niet de druk van het presteren, maar varen wel bij het ontspannen beleven van het voetbalspelletje. Waarbij niets moet en alles mag. Lukt het even niet, dan is er individuele aandacht.

Echter is er ook zeker ruimte voor persoonlijk groei. Een leuk initiatief is de samenwerking met Go Ahead Eagles, waardoor nu drie spelers van het Speciaal Voetbalteam voor Go Ahead actief zijn in de Bijzondere Eredivisie.

Trainingsmaatjes gezocht
Nu traint een groep van tien spelers elke zaterdagochtend met veel enthousiasme op de Witkampers velden. Zij zouden het heel leuk vinden om meer teamleden te verwelkomen! Kom jij dit fantastische team versterken? Af en toe spelen ze een vriendschappelijke wedstrijd tegen een vereniging uit de regio om te ruiken aan het echte voetbal en om een nieuwe uitdaging aan de spelers te bieden. Al blijft het plezier voorop staan. Het team van Speciaal Voetbal traint iedere zaterdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur, vaak op het hoofdveld van de Witkampers. Belangstelling? Kom gerust een keer vrijblijvend meetrainen of even sfeer proeven.

Voor meer informatie mail naar speciaalvoetbal@witkampers.nl of via 06 - 23 81 80 91 (Henk Koerselman) of 06 - 22 84 07 50 (Bert Gotink).

Foto: Anke Kolkman
Foto: Anke Kolkman