Het interieur van Boekhandel Lovink.

Het interieur van Boekhandel Lovink.

Bert Verboog

Wie wordt het nieuwe gezicht van Boekhandel Lovink?

LOCHEM - Het team van Boekhandel Lovink in Lochem zoekt versterking. 'Welke enthousiaste en breed georiënteerde lezer helpt onze leukste literaire boekhandel met haar rijke verleden naar een evenzo mooie toekomst brengen?' Deze oproep doet Nico Groen namens het bestuur van Stichting Boekhandel Lovink sinds 1846. Kandidaten die bovendien als een echte teamspeler kunnen opereren en communicatief zeer vaardig zijn, hebben bij de selectie een streep voor.

De vacature bij Boekhandel Lovink is ontstaan door het vertrek van Frederike Scholing. Zij nam eind vorig jaar na 23 jaar afscheid en was de laatste periode het gezicht van de boekhandel aan de Markt, zowel naar klanten, als naar schrijvers, uitgevers en anderen in het boekenvak, gaf het stichtingsbestuur destijds aan.

Volgens Nico Groen gaat het ondanks de coronacrisis redelijk goed met Boekhandel Lovink. "Het team slaagt erin, met hulp van veel vrijwillige fietskoeriers en trouwe Lochemse klanten natuurlijk, de winkel aardig in de lucht te houden. We gaan corona wel overleven en zoeken vanaf nu naar een nieuwe collega. Het aantal uren is bespreekbaar. We hebben nogal wat uren in te vullen als alles weer open gaat. Dat kan met één of twee collega’s. Reacties kunnen naar mij worden gemaild via nico.groen@groen-heesen.nl of naar stichtingboekhandellovink@gmail.com."

De kenmerkende gevel van Boekhandel Lovink aan de Markt in Lochem.