Bertus Karssenberg bij het Heideveld, een speelgelegenheid die eerder dan gepland kon worden gerealiseerd. Foto: Arjen Dieperink

Bertus Karssenberg bij het Heideveld, een speelgelegenheid die eerder dan gepland kon worden gerealiseerd. Foto: Arjen Dieperink

Bertus Karssenberg stopt bij Plaatselijk belang Harfsen

Na twaalf jaar in het bestuur en zeven jaar als voorzitter

Door Arjen Dieperink

HARFSEN - Het is de eerste dag dat de kappers weer aan het werk mogen. In huize Karssenberg doet de thuiskapper haar best, zodat Bertus Karssenberg, voorzitter van Plaatselijk Belang Harfsen netjes geknipt kan worden geïnterviewd en gefotografeerd.

Na twaalf jaar in het bestuur van Plaatselijk Belang Harfsen te hebben gezeten sluit Bertus tevreden het hoofdstuk af. "Ik ben een geboren en getogen Lochemer en kwam twaalf jaar geleden in Harfsen wonen. Het is een prachtige omgeving en als je er woont moet je je ook voor de gemeenschap inzetten", vindt Karssenberg. Voor hem houdt dat dan ook daadwerkelijk inzetten in.

Kort na zijn komst naar Harfsen werd Bertus daarom bestuurslid van Plaatselijk Belang Harfsen. De laatste zeven jaren was hij actief als voorzitter en hij vindt het nu tijd om het stokje over te dragen. Op woensdag 10 maart is het zover, tijdens de digitale ledenvergadering. Het bestuur zal een heel ander gezicht krijgen, want behalve van Bertus wordt er tijdens de vergadering ook afscheid genomen van secretaris Mariëlle Oonk en bestuurslid Wim Langeler.

Dorpsbelang
Dorpsbelang is hetgeen de scheidende voorzitter altijd hoog in het vaandel had staan. "Het woord zegt het al: dorpsbelang is geen eigen belang. De belangen van de bewoners, die dien je te behartigen." Karssenberg vind dat Dorpsbelang een middel is om de bewoners te helpen met hun wensen en zorgen. Hierbij tekent hij aan: "Daarvoor is het belangrijk dat een deelnemer betrokken is bij het dorpsbelang, behulpzaam is, sociaal kan organiseren en nauw kan samenwerken met andere bestuursleden en de inwoners van het dorp."

Plaatselijk Belang Harfsen Kring van Dorth heeft de afgelopen tijd veel gerealiseerd. Bertus Karssenberg verwijst naar het ontmoetingscentrum De Veldhoek waar hij ook enkele jaren voorzitter van was. Ten aanzien van de verkeersveiligheid zijn onder zijn voorzitterschap onder meer het zebrapad en de fietspaden in het verlengde van de Lochemseweg gerealiseerd.

Op de kaart
Bertus Karssenberg kijkt tevreden terug op de inspanningen om Harfsen op de kaart te zetten. "Wij hebben meegedaan met het programma 'Het mooiste dorp van Gelderland ' van TV Gelderland. Ook hadden wij het Fonkelfestival, een tocht door ons dorp van Radio 3FM of het Klompenpad op NPO 5. Het vraagt veel van het bestuur, leden en alle vrijwilligers om dit voor elkaar te krijgen Op het resultaat mogen wij trots zijn."

Dank
Zijn voorzittersknopen tellende is Karssenberg al met al tevreden hoe het allemaal is verlopen. "Ach, voorzitter zijn is een uitdaging om met iedereen samen te werken. Zonder de steun van de leden, vrijwilligers en bestuur en ook de voortreffelijke samenwerking met de provincie Gelderland en het gemeentebestuur van Lochem had ik nooit deze zeven jaren als voorzitter kunnen volbrengen. Maar nu is het tijd om het stokje over te dragen aan een jongere generatie. Ik dank allen voor het vertrouwen en steun die ik heb mogen ontvangen. Het gaat u goed", besluit Bertus.