Dit jaar geen Keidagen, helaas ook geen feesttent zoals op deze foto uit 2019. Foto: Arjen Dieperink

Dit jaar geen Keidagen, helaas ook geen feesttent zoals op deze foto uit 2019. Foto: Arjen Dieperink

Keidagen moeten opnieuw jaar worden doorgeschoven

LOCHEM - Van 12 tot en met 16 mei zouden de Keidagen voor de 34ste keer plaatsvinden. Maar net als in 2020 gaat het Lochemse feest dit jaar weer niet door. Dus ook geen kermis, geen braderie en geen straattheater.

Door Arjen Dieperink

De teleurstelling van Gerjan Vorkink, voorzitter van de stichting Keidagen, is tijdens het telefonische interview duidelijk merkbaar: "Ik zal kort zijn, helaas dit jaar geen Keidagen." Het stichtingsbestuur heeft uitgebreid overleg gehad en de situatie voor het jaarlijkse feest bekeken. Vorkink laat weten dat de gemeente ook nog niet kan weten hoe de regels zullen zijn rond Hemelvaart, waar de Keidagen jaarlijks omheen worden gebouwd. "Je moet je eerst afvragen of het überhaupt mogelijk is om het te gaan houden. Wil men een feestje? Er zullen veel mensen zijn die daar 'ja' op zeggen. Maar duizend man bij elkaar in de feesttent: dat zien wij dit jaar nog niet zitten", zegt Vorkink. De Keidagenorganisatie heeft ook andere mogelijkheden bekeken. Gerjan Vorkink legt uit: "Wij hebben overwogen om het in een andere vorm later in dit jaar te organiseren. Maar dat zou andere feesten die normaal gesproken gepland staan in de weg kunnen zitten. En dat willen wij niet. Het zou dan ook superdruk kunnen worden en dat komt de kwaliteit van het feest niet ten goede".

Het besluit om dit jaar helemaal geen Keidagen te organiseren is door het bestuur genomen in overleg met de kermisondernemers en leveranciers. Zo'n besluit moet ruim van tevoren vast staan, zegt de preses. Een gedeelte van het programma voor 2020 was door de organisatie doorgeschoven naar dit jaar. "Op den duur moet je beslissen, het organiseren kost tijd. Jammer dat wij er al veel werk in hebben gestoken. Liever hadden wij een leuk feest met de plaatselijke horeca en artiesten willen organiseren." "Wij nemen aan dat de vaccinatie die nu plaatsvindt ons immuniteit gaat geven zodat we volgend jaar wel de Keidagen weer in Lochem hebben. Het zullen dan pas de 34ste Keidagen worden in plaats van de 36ste", aldus Vorkink.


www.keidagen.nl