Trainer 1ste Elftal SVBV vertrekt binnenkort en blijft als vrijwilliger actief voor SVBV. Foto: Arjen Dieperink

Trainer 1ste Elftal SVBV vertrekt binnenkort en blijft als vrijwilliger actief voor SVBV. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

SVBV-hoofdtrainer Mike Lemmers vertrekt

BARCHEM - Terwijl het eerste elftal van Sportvereniging Barchem Vooruit, in de volksmond beter bekend als SVBV, zich voorbereidt om voor de eerste keer sinds oktober vorig jaar weer te gaan trainen, zit hun trainer, Mike Lemmers, nog achter zijn bakje koffie. Na dit seizoen stopt hij als hoofdtrainer van de Barchemse voetballers

Door Arjen Dieperink

De geboren Amsterdammer Mike Lemmers (52) traint al vele jaren de SVBV-teams. De laatste drie seizoenen was hij oefenmeester van het eerste elftal. De in Barchem woonachtige Lemmers voetbalde zelf in het verleden bij Sportclub Lochem maar moest daar om medische redenen mee stoppen. Nadat hij naar Barchem was verhuisd sloot hij zich aan bij SVBV waar hij inmiddels zo'n achttien jaar als trainer actief is. "Het is mooi geweest en het wordt tijd dat er een frisse wind komt", zegt Lemmers terwijl SVBV-voorzitter Frank Mentink aanschuift. "Wij zijn Mike erg dankbaar voor zijn inzet", vult hij aan. "Wij stonden er dit seizoen zo mooi voor tot corona weer roet in het eten gooide", zucht Mike. "Jij hebt ervoor gezorgd dat het eerste als een eenheid werkt", complimenteert de preses de scheidende trainer. Er verschijnt een glimlach op Lemmers' gezicht en hij reageert: "Je kunt wel zeggen dat ik daarvoor heb gezorgd, maar wij hebben dat als team gedaan."

Opvolger
Mike Lemmers maakt dit seizoen af als hoofdtrainer van het eerste van SVBV. Wie zijn opvolger wordt kan Mentink nog niet zeggen: "We zijn in gesprek, maar het contract is nog niet getekend." Achter de schermen zal Lemmers bij de Barchemse club betrokken blijven. Zelf denkt hij een bijdrage te kunnen leveren in de technische commissie. "Wij zien elkaar zeker nog langs de lijn", laat SVBV-voorzitter Mentink aan Mike weten. De trainer sluit af met de woorden: "Ik wil eenieder, spelers, staf en vrijwilligers, bedanken voor de fijne samenwerking en de fantastisch inzet." Vervolgens staat Mike Lemmers op om op het veld even te poseren voor de foto, uiteraard voor het bord met Ajax en SVBV. De Barchemse trainer vergeet zijn herkomst niet.


www.svbvbarchem.nl