Astrid Lievestro (l) en Seher Boya (r) nodigen iedereen uit voor een gezellige digitale vrijdagavond. Foto: Arjen Dieperink

Astrid Lievestro (l) en Seher Boya (r) nodigen iedereen uit voor een gezellige digitale vrijdagavond. Foto: Arjen Dieperink

Anderen ontmoeten tijdens digitale
vrijdagavond

LOCHEM - Astrid Lievestro en Seher Boya zijn er enthousiast over: de First Mates online een groot succes. Toch kunnen er veel meer mensen die zich alleen voelen en anderen willen ontmoeten eraan meedoen. Derhalve de oproep van de beide dames om voor de derde First Mates op vrijdag 12 maart aan te melden.

Door Arjen Dieperink

De afgelopen keer was het gezellig bij First Mates. Zo'n vijfentwintig personen hadden zich aangemeld, maar het aantal kan en mag groter worden, vinden coördinatoren Lievestro en Boya. De dames zorgen dat de deelnemers in digitale groepen, rooms genaamd, worden ingedeeld.

Men maakt gebruik van het programma Zoom, dit kan op de tablet, computer of op de telefoon worden gebruikt. Na een korte introductie over de avond is men digitaal met zo'n drie personen in een room ingedeeld. De deelnemers kunnen kletsen en zo gezamenlijke overeenkomsten ontdekken.

Tijdens een tweede ronde leert men nieuwe deelnemers kennen. Seher en Astrid kijken met de groepen mee en helpen waar nodig om het gesprek op gang te houden. "Het mooi is dat er na zo'n First Mates tussen betrokkenen afspraken worden gemaakt om gezamenlijk iets te ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke hobby of wandelen. Op zo'n manier wordt voorzichtig het contact voortgezet", aldus de dames.

Opgeven
De derde First Mates begint vrijdag 12 maart om 19.30 uur. Deelname aan First Mates is gratis en is bestemd voor inwoners van de gemeente Lochem. Er is geen leeftijdsgrens aan verbonden.

Men kan zich opgeven door middel van mail (firstmates@welzijnlochem.nl ) of door tijdens kantooruren te bellen naar Stichting Welzijn Lochem (0573-297000) en te vragen naar Astrid Lievestro of Seher Boya. Zie de website voor meer informatie.


welzijnlochem.nl/firstmates