Museum van de Herinnering

LOCHEM - De website van het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem heeft er een nieuw onderdeel bij gekregen: het Museum van de Herinnering.

In het Museum van de Herinnering wil het genootschap graag persoonlijke herinneringen opnemen van mensen, die gaan over het Lochem, Laren en Barchem van vroeger. Dus antwoorden op vragen als: 'Wat herinnert u zich nog uit uw jeugd? Wie kwam u tegen, wat maakte u mee en hoe voelde u zich?'

Als eerste herinneringen nam 'het museum' enkele verhalen op die al eerder in Land van Lochem verschenen, alsmede twee gloednieuwe herinneringen van Sjef van Hoorn en van Maran Olthoff. 'Ook uw verhaal kan in het museum worden opgenomen! U kunt uw bijdrage, al of niet voorzien van foto's, mailen naar website@hglochem.nl', zo nodigt het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem uit.

Vorige week werd gevraagd te helpen met het thuisbrengen van twee boerderijen. Eén daarvan is – onder anderen door de huidige bewoners – herkend als Oude Deventerweg 2 in Laren. De andere boerderij, met zijn vijf gelijkvormige kozijnen, vertoont grote gelijkenis met boerderij Imenkamp, naast de Veldmaat. Maar de duivel zit in de details: een gevelsteen boven het middelste kozijn en geen bovenlichten in de gevel. Nu schijnt dit ontwerp op een aantal locaties in Lochem en Laren te zijn neergezet, wie weet elders wel met gevelsteen. Daarom houdt het genootschap deze vraag nog even open.