Mirko Egberts bij de 250 LTTC-puzzels van 1000 stukjes die afgelopen weekend zijn uitgedeeld. Foto: Arjen Dieperink

Mirko Egberts bij de 250 LTTC-puzzels van 1000 stukjes die afgelopen weekend zijn uitgedeeld. Foto: Arjen Dieperink

Tafeltennissers LTTC slaan aan het puzzelen

LOCHEM - Tafeltennis is een binnensport die door de coronamaatregelen al lange tijd niet meer beoefend kan worden. Ook de Lochemse Tafeltennis Club 'De Toekomst' heeft haar activiteiten op een laag pitje moeten zetten maar bedacht iets om te leden toch een beetje blij te maken en bezig te houden: een speciale legpuzzel.

Door Arjen Dieperink

In de grote speelhal van LTTC 'De Toekomst ' zijn tientallen puzzeldozen hoog opgestapeld. De 51-jarige Mirko Egbers is druk met de dozen in de weer terwijl voorzitter Jan Slag toekijkt. Het zijn geen puzzels die in de winkel te koop zijn, ze zijn speciaal voor de leden gemaakt.

Egbers maakt even tijd voor de Berkelbode: "Al een jaar zijn wij in lockdown. Omdat het verenigingsleven hierdoor stilligt kreeg ik het gevoel dat de leden minder binding met de vereniging hebben. Ze betalen allemaal nog steeds hun contributie terwijl de vereniging geen activiteiten kan ontplooien. En toen kreeg ik ruim een maand geleden dit idee."

Nooit uitgekeken
Bij de puzzeldozen ligt een grote tekening die twintig jaar geleden voor de vereniging werd gemaakt in het kader van het vijftigjarig bestaan van LTTC 'De Toekomst'. "Wie de tekening heeft gemaakt, weten wij niet", zegt voorzitter Jan Slag. Op de tekeningen zijn allerlei activiteiten te zien. "Je raakt niet uitgekeken. De tekening heeft een hoog Jan van Haasteren-gehalte en dat maakte hem geschikt om als puzzel te gebruiken", aldus Egbers. Hij doelt op de inmiddels 85-jarige striptekenaar Jan van Haasteren die bekend staat om zijn tekeningen waarin heel veel gebeurt.

"Wij moeten aan de leden laten zien dat wij er nog voor ze zijn. Dat zou ik als lid ook willen. Nadat ik het idee voor de puzzel bij het bestuur had neergelegd ben ik gaan zoeken naar sponsoren", aldus de enthousiaste Egbers. Voorzitter Slag zegt dat het bestuur het idee geweldig vond. "Het bestuur maar ook de leden van de Club van 100 hebben eraan bijgedragen de financiering rond te krijgen." Met de Club van 100 verwijst Jan Slag naar een groep van maximaal honderd personen die een deel van hun jaarlijkse contributie van deze club aan LTTC beschikbaar stellen om de benodigde artikelen aan te kunnen schaffen.

Tekst
"Vanmiddag (zaterdag - AD) gaan wij de dozen aan de LTTC'ers, Club van 100-leden, vrijwilligers en sponsors uitdelen", aldus Jan Slag. De buitenkant van de puzzeldoos is door Mirko Egbers zelf bedacht. "Kijk, hoe je de doos ook pakt en wegzet, je ziet altijd dezelfde tekst. Ook al staat hij tussen de boeken in de kast, het blijft mooi."

Mirko wijst naar de tekst 'Tot stand gekomen in 2021 naar aanleiding van de COVID-19 pandemie'. Met een glimlach op zijn gezicht laat Egbers weten: "Dan weten wij in de toekomst, als alles weer normaal is, waarom deze puzzels zijn uitgegeven."