Ook Wakker Loarne was weer actief in Laren. Foto: PR

Ook Wakker Loarne was weer actief in Laren. Foto: PR

Zwerfafvalommetjes een succes op Landelijke Opschoondag

LOCHEM - Zaterdag 20 maart was het Landelijke Opschoondag. Een jaarlijkse dag om samen in actie te komen voor een omgeving zonder zwerfafval.

Vanwege corona konden de grotere scholen- en buurtacties dit jaar niet doorgaan. Maar onder de noemer #watkanwel bedachten Circulus-Berkel en SWL een leuk alternatief voor gezinnen (huishoudens) of duo’s. Iedereen kon op de website een bingokaart downloaden en gewapend met kaart een zwerfaval-ommetje maken. Daarnaast maakte SWL afspraken met vaste vrijwilligers voor een zwerfvuilactie. Voorzien van handschoenen, grijper en andere spullen konden ze – verspreid over de gemeente – toch op pad. Natuurlijk met inachtneming van de hygiëne- en coronaregels. In en rond de zeven kernen waren zo’n tachtig inwoners in touw die buurten en bermen zwerfafval-vrij maakten.

Zwerfafvalommetje lopen?
Op Landelijke Opschoondag wordt jaarlijks aandacht gevraagd voor een schone omgeving. Een initiatief dat de gemeente, Circulus-Berkel en SWL van harte ondersteunen. Het hele jaar door zijn er inwoners die handen uit de mouwen steken en zwerfvuil opruimen. Ook een steentje bijdragen? Bijvoorbeeld door eenmalig of regelmatig een zwerfafvalommetje te maken? Circulus-Berkel heeft daarvoor spullen zoals grijpers of speciale zakken beschikbaar. Voor de afspraken en mogelijkheden (in corona-tijd) kan men contact opnemen met Gerdie Kreunen van SWL via: g.kreunen@welzijnlochem.nl.