Larense gemeenschap in actie voor Gambia

LAREN - Opnieuw slaat de Larense gemeenschap de handen ineen voor de Gambiaanse bevolking, in het bijzonder voor Sifoe. Dat is het dorp waarmee zij sinds 2019 verbonden is door de vrijwilligersreis die twaalf meiden uit de regio maakten onder de naam LouKA.

Ook in het toch al arme Gambia drukt de Covid-pandemie een zwaar stempel op het dagelijks leven. Er is nauwelijks geld voor eten, laat staan voor kleding, schoenen of schoolspullen. Hoe zuur is het dan dat hier in Nederland, bij de stichting Gamrupa, nog een container vol noodzakelijke spullen klaarstaat, die door gebrek aan budget nog niet verzonden kon worden.
De diaconie van de Protestantse Kerk Laren wist hiervan en heeft zich nu samen met Gamrupa ten doel gesteld om de container naar Gambia te verzenden. Zo wordt tijdens de 40-dagentijd voor Pasen de hand uitgestoken naar mensen die het nodig hebben, ver weg en dichtbij. Maar het kost wel 5.000 euro om de container in Sifoe te krijgen.
Een eerste aanzet om dit bedrag bijeen te krijgen is afgelopen week binnen de kerkgemeente gemaakt. En er staan nog veel meer fantastische acties op stapel. Zo worden er paasontbijtjes en taarten gemaakt en verkocht, wordt er een concert georganiseerd en komt er zelfs een heuse en grote sponsorfietstocht langs het gehele Pieterpad. Uiteraard is alles coronaproof en voor iedereen toegankelijk. Alle acties en de stand van zaken zijn te vinden op de websites en de facebook-pagina's van Gamrupa en de kerk. De Protestantse Kerk Laren roept iedereen op om mee te helpen of te doneren. Opbrengsten van acties en spontane giften kunnen worden overgemaakt op een van de volgende rekeningen: Gamrupa - NL27 RBRB 0898 2309 93 o.v.v. Containerproject of Diaconie Kerk Laren - NL46 RABO 0334 8068 52 o.v.v. Gamrupa. De diaconie heeft als klapper besloten om de gehele opbrengst van de acties die vanuit de kerkgemeente en vanuit de stichting Gamrupa wordt ingezameld te verdubbelen. Meer informatie over deze actie bij Luuc Boone (Kerk Laren), tel. 06-51093944 en Anita Kroeze (Gamrupa), tel. 06-19959499.


gamrupa.org/wp

kerklaren.nl/organisatie/diaconie.html