Lochemse huisartsen gaan vaccineren met Astra-Zeneca

LOCHEM - De Lochemse huisartsen stonden bijna twee weken geleden al in de startblokken om te beginnen met het vaccineren van een aantal doelgroepen. Door de tijdelijk stop op het gebruik van Astra-Zeneca moesten de toen al gemaakte afspraken worden afgezegd. Deze en volgende week gaat het alsnog gebeuren.

Door Henri Bruntink

Op het moment van verschijnen van dit bericht hebben alle mensen die nu in aanmerking komen voor de eerste prik een nieuwe uitnodiging ontvangen.

De huisartsen van Het Oude Postkantoor, R. de Vos, M.B.G. Meijer en Y. Izci en ook hun collega M. Roijé (opvolger J. van Huijstee) gaan vrijdag met hun medewerkers aan de slag in de Jan Wissinkhal van tafeltennisvereniging De Toekomst aan de Runmolenlaan. De huisartsenpraktijk Roelofsen & Petersen vaccineren doen dit volgende week. Ook hun patiënten, die tot de doelgroepen behoren, hebben inmiddels bericht ontvangen.

Doelgroepen
Het gaat om de volgende doelgroepen:

- Mensen geboren in 1956 en 1957;
- 2 groepen patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19-infectie:
1. Mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar);
2. Mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)

Vragen
Naar aanleiding van een eerder bericht hierover kwamen er vragen van lezers over de eerstgenoemde doelgroep. De mensen die zijn geboren in 1956 en 1957 zijn de oudsten die niet worden opgeroepen door de GGD. Er is een knip gemaakt tussen 65+ en 65-. Dit betekent dat mensen tussen 65 en 75 deels nog wachten op een oproep.

Deze doelgroepen worden per provincie uitgenodigd. Limburg, Noord-Brabant en Zeeland gingen Gelderland al voor.

De huisartsen benadrukken dat mensen voor algemene vragen over het vaccineren of over de vaccins terecht kunnen bij GGD en RIVM.