In april wordt de speeltrommel van nieuwe melodieën voorzien, dit omvangrijke werk heet ‘versteken’. Foto: PR

In april wordt de speeltrommel van nieuwe melodieën voorzien, dit omvangrijke werk heet ‘versteken’. Foto: PR

Versteken speeltrommel Gudulatoren

LOCHEM - De beiaardier van de Gudulatoren te Lochem is, naast de wekelijkse bespelingen, ook verantwoordelijk voor de melodieën die elk kwartier vanuit de toren klinken. In april zal de stadsbeiaardier de oude melodieën verwijderen en de speeltrommel in de Gudulatoren weer van nieuwe melodieën voorzien. Dit omvangrijke werk heet ‘versteken’.

In oktober hebben veertig mensen meegedacht met de beiaardier voor nieuwe melodieën op de speeltrommel. Daar zijn toen vier liedjes uit gekozen. Ook deze keer worden de inwoners van de gemeente Lochem weer uitgenodigd om hun favoriete melodie aan te melden voor een plekje op de speeltrommel.

Een melodie die wordt verstoken staat een half jaar op de speeltrommel en klinkt elk uur. Een melodie voor de trommel moet ijzersterk zijn, niet overbekend, maar wel herkenbaar.

Bijzondere wensen, aanstekelijke melodieën, fantastische liedjes, of iets dat toch echt iedereen moet horen vanuit de toren? Tot zaterdag 10 april 2021 kan iedereen dit doorgeven via beiaardlochem@gmail.com, de Facebookpagina ‘Beiaard Lochem’ of per post via Vrienden van de Lochemse Beiaard, Stiggoor 66, 7241 LB Lochem.