Verkeerskennis testen vanuit de luie stoel

LOCHEM/ZUTPHEN - In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoermiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij onder meer aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijningen. VVN nodigt ervaren verkeersdeelnemers van 65 jaar en ouder uit Voorst, Lochem en Zutphen uit voor een interessante online bijeenkomst over de nieuwste verkeersregels. Dit alles onder leiding van een deskundige en gecertificeerde VVN-voorlichter.

Senioren zijn ervaren verkeersdeelnemers, maar ook extra kwetsbaar in het verkeer. Wanneer zij betrokken raken bij een ongeval is het letsel vaak ernstiger dan bij een jonger persoon. Daarnaast wordt de mens gemiddeld ouder én blijft hij steeds langer zelfstandig deelnemen aan het verkeer. Deelnemers aan VVN's online cursus, die ongeveer twee uur in beslag neemt, ontvangen praktische adviezen en er is ruimte voor vragen en het inbrengen van eigen ervaringen. Gewapend met deze kennis kunnen senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer blijven deelnemen.
Deelname aan deze bijeenkomst die een informatief karakter heeft en géén examen is, is gratis. Er is plaats voor vijftien deelnemers en toelating gaat op volgorde van binnenkomst. Het betreft een online bijeenkomst via MS Teams. Na bevestiging van de deelname wordt een link gestuurd en een instructie waarmee de deelnemer kan aansluiten bij de bijeenkomst.
De online cursus wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeenten Voorst, Lochem en Zutphen in opdracht van ROV Oost-Nederland en vindt plaats op donderdag 15 april van 14.00 tot 16.00 uur

Aanmelden kan tot uiterlijk 7 april via onderstaande website of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl onder vermelding van VVN Opfriscursus Voorst-Lochem-Zutphen. Het is belangrijk dat in de e-mail naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer worden vermeld.


www.vvn.nl/opfriscursussen