Kledingactie voor Oost-Europa

EEFDE/LOCHEM - De gezamenlijke diaconieën in de voormalige gemeente Gorssel houden op vrijdag 9 en zaterdag 10 april hun voorjaarskledingactie. Dit gebeurt in samenwerking met de familie Te Wierik in Lochem. Deze familie steunt al sinds eind jaren tachtig mensen in Oost-Europa. Zij doen dat door de persoonlijke contacten die zij door de jaren heen hebben opgebouwd in Polen, Rusland, Oekraïne en Moldavië. Dit betreft ouderen, alleenstaanden, gehandicapten en kinderen in tehuizen.

De familie te Wierik gaat zelf naar de adressen toe om te zorgen voor een goede aflevering. Zij werken samen met de stichting 'Zending over grenzen' in Almere. Deze stichting geeft ook humanitaire en sociale hulp in bovengenoemde landen. Alle spullen krijgen een goede bestemming.

Wat is welkom? Goede bruikbare kleding, schoenen, linnengoed, dekens, verbandmiddelen, zeep, kleine huishoudelijke artikelen zoals bestek, borden, etc. Ook incontinentiemateriaal en speelgoed zijn welkom. De kleding graag in plastic vuilniszakken verpakken en niet in dozen. Dit scheelt enorm in de opslagruimte.

De spullen kunnen worden afgegeven op onderstaande locaties. Vanwege corona is het helaas niet mogelijk om koffie te schenken.

Harfsen: vrijdag 9 april van 19.00 tot 19.30 uur en zaterdag 10 april van 10.30 tot 11.30 uur in Ons Gebouw.
Eefde: zaterdag 10 april 10.00 tot 12.00 uur in de Ontmoetingskerk.
Gorssel: zaterdag 10 april van 10.00 tot 12.00 uur in de Brink Hoofdstraat 27.
Epse: zaterdag 10 april van 10.00 tot 12.00 uur in de protestantse kerk ,Lochemseweg 36.
Spullen kunnen ook dagelijks worden gebracht naar de familie Te Wierik: Zutphenseweg 3 in Lochem. Telefoon: 0573-254992.