Collecteweek Hartstichting

LOCHEM - Een gezond hart is niet vanzelfsprekend. De collectanten gaan volgende week weer langs de deuren in Lochem om geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting loopt van 11 tot en met 17 april.

"Zo hadden we dit bericht willen starten maar het loopt even anders. Daar waar we vorig jaar helemaal geen collecte konden houden, hebben we als organisatie in Lochem nu voor een andere opzet gekozen. De collectanten die het willen, gaan met de bus langs de deur. Een alternatief is het huis aan huis verspreiden van een flyer. Mocht u deze aantreffen in uw brievenbus dan hopen wij dat u uw gift aan de Hartstichting wil overmaken. Uw collectant vermijdt hiermee een contactmoment aan de deur maar wil toch een steentje bijdragen."
De QR-code is een goed alternatief voor mensen die geen kleingeld in huis hebben. De gever kan heel eenvoudig eenmalig geld overmaken met de smartphone door de iDEAL QR-code op het legitimatiebewijs van de collectant te scannen. Het is ook mogelijk om te doneren op hartstichting.nl én in de Hartstichting online collectebus. Daarnaast kan iedereen een online collecte starten op hartstichting.nl/collecteeronline en zijn of haar familie en vrienden om een gift vragen. In de online collectebus is zichtbaar hoeveel de collectant al heeft ingezameld.