DIENSTEN

Remon- stranten Lochem- Zutphen verzorgen landelijke Paasdienst

LOCHEM/ZUTPHEN - Dit jaar is de Remonstrantse Gemeente Lochem-Zutphen gevraagd om de Paasdienst voor de Landelijke Remonstranten vorm te geven. Daar is met met veel plezier ‘ja’ op gezegd. De hele viering speelt zich af rond het Paasverhaal zoals dat in het evangelie van Johannes overgeleverd wordt. Dit keer komt Maria Magdalena aan het woord in een monoloog als zij terugblikt op haar tijd met Jezus: ‘Hoe ik van hem moet houden, weet ik nog steeds niet'. De opnames zijn gemaakt op een bijzondere locatie: de wijngaard van Wijngoed Kranenburg in Vorden. Daar bevindt zich ook een unieke replica van een Italiaanse kegelbaan.

Benieuwd hoe het er uit ziet? Iedereen is van harte uitgenodigd om dit feest op Paasmorgen 4 april mee te beleven via de link op de website van de Landelijke Remonstranten: www.remonstranten.nl

Jaap Bax en Marianne Weenink organiseerden en maakten de muziek, waaraan verder meewerkten: Rien Wulffraat (piano), Herman Marcus (hobo), Jan van Voorst (bariton), Ellen Klomp (alt), Nan Pluymackers (regie en organisatie), ds. Alleke Wieringa (voorganger, teksten en storyboard) en Ingeborg ten Hoopen (tekst gedicht). Een aantal gemeenteleden als figuranten.        


Vieringen Goede Week in de St. Josephkerk

LOCHEM - Op Goede Vrijdag om 15.00 uur vindt de Kruiswegviering plaats waarbij het lijden en sterven van Jezus Christus wordt herdacht met fragmenten uit de Matthäus Passion. In deze viering gaan voor de heer D. Beltman en mevr. W. Janssen. Op Paaszaterdag om 19.00 uur is er een familieviering met medewerking van enkele cantors van het Gemengd Koor. In deze viering gaan voor mevr. G. te Walvaart en mevr. A. Lans. Op Eerste Paasdag is er om 10.00 uur een woord- en gebedsviering met medewerking van enkele cantors van het Gemengd Koor. In deze viering gaan voor de heer D. Beltman en mevr. G. Wübbels. In verband met het coronaprotocol moet u zich aanmelden bij het secretariaat van de kerk: rkkerklochem@hetnet.nl of telefonisch tijdens de openingsuren van het secretariaat op dinsdag- en donderdagmorgen van 08.45 - 11.45 uur via 0573-251457.


Paasklanken vanuit de Ontmoetings- kerk

EEFDE - op 4 april, Paaszondag, kan men 's middags om 14.30 uur genieten van een extra live TV-uitzending met als thema: Pasen. De uitzending duurt ongeveer een uur. Na het kerstjournaal, dat vanwege de lockdown in december niet door kon gaan, wil de taakgroep Kerk en Samenleving van de protestantse gemeente in Eefde dorpsbewoners nu een ‘herkansing’ geven tijdens het grootste christelijke feest van het jaar. Inloggen kan via www.kerkdienstgemist.nl/Eefde.

Alyde Touwen zingt paasliederen, op de vleugel begeleid door Tooske Hinloopen. De inleiding wordt verzorgd door Gerda Kamphuis en Paul Zoerink verzorgt de techniek. "We hopen op deze manier iedereen die geïnteresseerd is hiermee licht en hoop te geven voor betere tijden, onder het motto: Houd vol, heb lief!"

www.ontmoetingskerk-eefde.nl