Rotary Club Barchem doneert mondkapjes aan Gamrupa

BARCHEM - Rotary Club Barchem heeft meer dan 8000 mondmaskers aan het goede doel Gamrupa Gambia gegeven. COVID-19 is een wereldwijd probleem en daarom ziet Rotary het belang ervan in om ook over de grenzen te werken aan het tegengaan van de verspreiding van het virus.

Gamrupa Gambia ondersteunt en begeleidt ontwikkelingsprojecten in Gambia, West Afrika. Samen met de inwoners van dorpen in de buurt van Sifou bedenken zij gezamenlijk oplossingen om de strijd tegen armoede te winnen. Deze ideeën worden dan met de inwoners tot werkelijkheid gebracht. Met de donatie van deze mondkapjes zorgt Rotary Club Barchem ervoor dat medewerkers van het gezondheidscentrum en de kraamkliniek in Sifou de bewoners kunnen blijven helpen zonder risico te lopen op besmetting of het verder verspreiden van het virus.

Over Rotary Club Barchem
Rotary is een internationale organisatie. Leden zetten zich in om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen overal in de wereld te verbeteren. In bijna alle landen ter wereld zijn er Rotaryclubs. Samen met andere clubs realiseren Rotarians internationale projecten om de grootste uitdagingen van onze tijd aan te pakken.