Opbrengst collecte Amnesty in Lochem

LOCHEM - De opbrengst van de online-collecte van Amnesty International bedraagt 604,50 euro.

Deze geldt alleen voor Lochem, Gorssel en Harfsen deden dit jaar niet mee. Ondanks dat het lastig was alleen online te collecteren is dit een redelijk bedrag.

De organisatie hoopt het volgend jaar weer op de vertrouwde wijze te collecteren.


Viering in de St. Josephkerk

LOCHEM - Zondag 11 april om 10.00 uur is er een eucharistieviering met medewerking van enkele cantors van het Gemengd Koor. In de viering gaat voor pastor F. Zandbelt.

Bezoekers dienen zich, in verband met het coronaprotocol, voor de viering aan te melden bij het secretariaat van de kerk via: rkkerklochem@hetnet.nl of telefonisch tijdens de openingsuren van het secretariaat op dinsdag- en donderdagmorgen van 08.45 - 11.45 uur via 0573-251457.


Donaties zonnebloem- lint nog zeer welkom

LOCHEM - Zonnebloemen in akkerranden zijn in de gemeente Lochem al enkele jaren een succesnummer. In de gemeente Bronckhorst is het vorig jaar ook uitgerold. Voor dit jaar zijn donaties van inwoners en bedrijven nog zeer welkom. Met de bijdragen wordt het zaaigoed beschikbaar gesteld aan deelnemende boeren.

Zonnebloemen rond maisakker zien er niet alleen goed uit maar het is ook goed voor insecten en vogels. Inwoners en toeristen reageren er positief op. Het initiatief van de agrarische natuurvereniging ’t Onderholt kende een hoogtepunt in 2019 tot de mijlpaal van 25 kilometer aan bloemen werd bereikt.

Mepal
Boeren, burgers en bedrijven doen mee via crowdfunding. In Lochem is dit jaar Mepal aangehaakt als sponsor. Het bedrijf, dat bekend is van de kunststof producten, staat achter de bevordering van de biodiversiteit in de regio. In een statement schrijft Mepal: ‘Het motto van onze organisatie ‘Creating happy memories’ en zeker in deze coronatijd is het genieten van de natuur in je eigen omgeving van grote waarde om samen mooie herinneringen te maken. We dragen hier graag aan bij.’

Het doel voor dit jaar is 20.000 meter in zowel Bronckhorst en Lochem. Dat is nog niet gehaald, dus de actie kan nog wel een zetje gebruiken. En de tijd begint te dringen want het zaaiseizoen komt eraan. Alles over de crowdfundingactie is te vinden op www.zonnebloemlint.nl.