Afbeelding

Dertig collectanten in Gorssel en Epse halen geld op voor onderzoek

GORSSEL - Een gezond hart is niet vanzelfsprekend. De collectanten gaan volgende week langs de deuren in Gorssel en Epse om geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.
De collecteweek van de Hartstichting loopt van 11 tot en met 17 april.

In 55 jaar is er al veel bereikt, maar de missie is nog niet volbracht. Met het oog op het groeiend aantal hart- en vaatpatiënten is het noodzakelijk dat hart- en vaatziekten vroeger kunnen worden herkend en opgespoord én beter kunnen worden behandeld. De Hartstichting werkt aan drie doelen: voorkomen van hartproblemen, snellere hulp in een noodsituatie en betere behandelingen. Binnen deze doelen werkt men aan verschillende oplossingen. Zo werken ze bijvoorbeeld aan een eenvoudige bloedtest waarmee men erfelijke factoren kan achterhalen en hartproblemen kan voorkomen. En onderzocht wordt welke signalen er vooraf gaan aan hart- of herseninfarcten. Zodat infarcten op tijd ontdekt of zelfs voorkomen kunnen worden. Lees meer op hartstichting.nl/doelen.

Alternatief voor kleingeld
De QR-code is een goed alternatief voor mensen die geen kleingeld in huis hebben. De gever kan heel eenvoudig eenmalig geld overmaken met de smartphone door de iDEAL QR-code op de legimitatiebewijs van de collectant te scannen. Wie wil helpen met de collecte kan even een bericht sturen naar johnrance@outlook.com of tel. 06-44777454.

Doneren kan op hartstichting.nl/doneer of via het QR-code hieronder. Het is ook mogelijk om een eigen collecte te starten en familie en vrienden vragen om een gift op hartstichting.nl/collecteeronline.