Eén van de spelen was het balspel. Foto: Arjen Dieperink

Eén van de spelen was het balspel. Foto: Arjen Dieperink

Leerlingen feestelijk gekleed
tijdens Koningsspelen

ALMEN - Afgelopen vrijdag vonden de Koningsspelen plaats. Voor de bassischoolleerlingen een mooie bezigheid om de laatste schoolweek vlak voor de twee weken durende schoolvakantie af te kunnen sluiten.

Door Arjen Dieperink

Op het schoolplein van de Julianaschool was het een drukte van belang. Alle kinderen waren met de Koningsspelen bezig. Directeur Taco Houkema kijkt tevreden toe. "Wij hebben vier gecombineerde groepen (klassen): 1 en 2; 3 en 4; 5 en 6 en tenslotte 7 en 8. Buiten de klas hebben de leerlingen tijdens schooltijd geen contact. Wij beschouwen het als een coronabubbel."

De kinderen waren feestelijk gekleed en sommigen waren geschminkt. De oranje kleur was duidelijk aanwezig. Buiten was er een parcours van spelletjes die de leerlingen in een bepaalde tijd moest afwerken.

Taco Houkema vond het jammer dat het landelijk basisschool-ontbijt dit jaar niet doorging. "Wij prijzen ons gelukkig dat wij tot nu toe nog geen enkele besmetting hebben gehad. Hopelijk mogen de leerlingen van groep 8 aan het eind van hun basisschooltijd nog op kamp. De tijd zal het leren".