Wereldwinkel Lochem gaat weer volledig open

LOCHEM - Het is zo ver. Nu de coronamaatregelen voorzichtig versoepelen gaat de wereldwinkel weer op de gewone tijden open. Dit is hét moment om mensen kennis te laten maken met het nieuwe artikel: de chocolade van de chocolademakers.

Bezoekers van de winkel ontvangen bij aankoop een proefstukje en daarbij het verhaal van de makers. Daarbij ontvangt men als 'weer welkom in de winkel' een bon waarmee men 15 procent korting krijgt op de eerstvolgende aankoop.
En dit is het verhaal: In 2011 besloten Rodney en Enver om chocolademakers te worden. Gewoon omdat het maken van échte chocola nu eenmaal het mooiste en lekkerste is wat er bestaat. “We willen mensen laten zien hoe echte chocola gemaakt wordt, van boon tot reep. In onze eigen fabriek in Amsterdam doen we alles zelf. We zijn het enige Nederlandse chocoladebedrijf dat elke schakel in de keten zelf in de hand heeft. Hierdoor kunnen we alles zo duurzaam mogelijk doen", zegt Rodney. "We kopen hoge kwaliteit biologische cacao, direct bij de boeren in Congo, Peru en de Dominicaanse Republiek", vult Enver aan. "Dit doen we voor een goede & eerlijke prijs. We branden zelf en nemen de tijd. Eerlijk, stoer, biologisch, Nederlands en ècht lekker."

Zonder het werk van die cacaoboeren kunnen deze heren in Amsterdam geen goede chocolade maken. "Het oogsten van rijpe cacaovruchten, het fermenteren en drogen van de bonen moet met veel aandacht gebeuren om de juiste kwaliteit te behalen. Ook de zorg voor de natuur vinden wij erg belangrijk. Wij werken alleen met biologische cacao, suiker en melkpoeder. Dit is ook veel beter voor de boeren en hun families. Een biologische teelt stelt hun niet bloot aan chemicaliën en pesticiden. Daar waar wij dat kunnen helpen wij met natuurbehoud.” Zie voor meer info www.chocolatemakers.nl.

Moederdag
Speciaal voor Moederdag, 9 mei, zijn er weer veel originele cadeautjes in de Wereldwinkel. Zeepjes, kaarsen, sleutelhangers, doppers, en vouwtasjes voor kleine prijsjes. In de iets duurdere prijsklasse zijn er mooie zijden of zomerwollen sjaals. Tassen hebben we ook in een uitgebreide collectie. En dan zijn er symbolische beelden van onder andere speksteen. En niet te vergeten alle sieraden van bijvoorbeeld 'engeltjes' zilver. Nu is er, ook speciaal voor Moederdag, een extra aanbieding van zilveren sieraden met 50 procent korting. Deze kan men in de etalage bekijken.

De Wereldwinkel is gevestigd aan de Walderstraat 17 in Lochem en is op maandag geopend van 13.00 tot 17.30 uur; de overige werkdagen al vanaf 10.00 uur. En op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur. De geldende RIVM-maatregelen zijn: niet meer dan twee personen binnen, handen ontsmetten en mondkapje voor.


www.wereldwinkel-lochem.nl