Foto's: gemeente Lochem
Foto's: gemeente Lochem

Mevrouw M.J.W. (Riet) Rothman-Wijnbergen (76) - Lid in de Orde van Oranje-Nassau

ALMEN - Riet Rothman zet zich al 55 jaar in als vrijwilligster. Vanaf 1966 was zij medeorganisator en vanaf 1972 bestuurslid van de busreis voor de bejaarden in Almen. In 2006 is dit ondergebracht bij Oranjevereniging Ons Vorstenhuis als Kleintje Almens feest. Als commissielid zorgt Riet vol enthousiasme voor een leuke middag voor ouderen. Ook is ze al 55 jaar mantelzorger en ondersteuner voor familie, buren en vrienden.

Riet is vanaf 1970 actief lid van de EHBO-vereniging en zet zich in als hulpverlener bij alle activiteiten in Almen. Zij zat jarenlang in het bestuur en was ook penningmeester. Zij zorgde ervoor dat de meeste donaties per automatische incasso worden geïnd. Ook was zij nauw betrokken bij de onderhandelingen en afspraken bij het samengaan van de EHBO-verenigingen Gorssel en Eefde. Ze zette zich ook in voor het spekken van de EHBO-kas en het financieren van de EHBO-caravan. Vanaf 1995 is Riet erelid en in 2005 ontving zij een Dr. C.B. Tilanuspenning.
Vanaf 2017 is Riet vrijwilligster bij de Vrijwillige Palliatieve Terminal Zorg van Noaberhulp Zutphen e.o. Zij steunt in de nacht terminaal zieken die in hun eigen omgeving willen sterven. Hiernaast bezoekt zij Noaberavonden, volgt bijscholingscursussen en volgt lezingen. Riet is vanaf 2005 vrijwilliger bij de jaarlijkse jachtdagen van Jachtcombinatie Almen.