Afbeelding

Mevrouw E. (Ettie) Segers-Feith (72) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau

LOCHEM - Ettie Segers was in 1980 mede-oprichter van de IVN Natuur Educatie afdeling Noord- en Midden Achterhoek. Sinds de aanleg van de natuurtuin in 1984 is zij hier vrijwilliger. Ze doet het onderhoud en is mede-organisator van activiteiten zoals de Modderdag en ze begeleidt de jeugd. Verder is ze nauw betrokken bij schoolprojecten in Lochem en omgeving. Thuis beheert ze de IVN NMA-winkel, KIWI, waar ze ook tweedehands boeken over de natuur verkoopt. Ettie is voor de gemeente Lochem het aanspreekpunt voor vleermuizen en expert over compost. Ze maakte zelfs een tipclip met de gemeente.

Vanaf 1985 is Ettie betrokken bij Stichting Pinetum de Belten in Vorden. Eerst met het onderhoud en vanaf 1992 als lid van het bestuur en het rondleiden van bezoekers. In 2019 heeft de stichting de ereplacquette ontvangen van de Nederlandse Dendrologische Vereniging. Die erkenning is voor het grootste deel te danken aan Ettie.
Ettie houdt ook van muziek. Zij is al meer dan 25 jaar lid van de Koninklijke Erkende Muziekvereniging Advendo. Ze is muzikant en helpt bij alle activiteiten. Als jeugdcoördinator werft zij fondsen en ondersteunt scholen om kinderen kennis te laten maken met instrumenten. Als muzikant bij de Koolhazen verzorgt ze optredens in verzorgingstehuizen. Ook speelt zij vanaf 2011 als eerste violist in het groot salonorkest Happy Days te Zutphen. In 2015 werd zij bestuurslid en haar voornaamste taak is het regelen van gratis optredens in verzorgings- en verpleeghuizen.

In de jaren ‘90 was Ettie vrijwilliger bij de Meester G. Propschool in Lochem. Hier onderhield zij de tuin, hielp mee in de klas en vertelde verhalen over haar vele reizen. Ook was ze jarenlang de chauffeur van Sinterklaas.