Boereneenvoud in de Achterhoek. Foto: Marijke Heuff

Boereneenvoud in de Achterhoek. Foto: Marijke Heuff

Boereneenvoud in de Achterhoek

Zomer- expositie in Stadshuus

LOCHEM - Het boerenleven neemt nog altijd een prominente plaats in de Achterhoek in. Er is wel een en ander veranderd in het boerenleven, maar de uitstraling van het boerenleven komt nog wel overeen met vroeger.
In de jaren zeventig van de vorige eeuw maakte Marijke Heuff foto’s van boeren, boerderijen en tuinen in de Achterhoek. Ervan uitgaande dat de coronamaatregelen zijn versoepeld zijn de foto’s, met bijbehorend verhaal, te bewonderen in de Molenzaal van Stadshuus Lochem in de maanden juli, augustus en september 2021.

Naast deze expositie zullen veel activiteiten plaatsvinden die te maken hebben met de Achterhoek. Zoals lezingen over de streektaal, het oude en het huidige boerenleven en boerderijen. Achterhoekse streekgerechten en muziek zullen op diverse data ook ter tafel en ten gehore gebracht worden. Later in het voorjaar wordt bekend gemaakt wat er precies wanneer plaatsvindt. De feestelijke opening van de expositie is gepland op zaterdag 3 juli 2021 in Het Stadshuus.

De eerder aangekondigde expositie van kunstschilder François in mei en juni in Het Stadshuus kan vanwege de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. De expositie staat nu gepland voor mei en juni 2022.