Nieuwe melodieën speeltrommel Gudulatoren

LOCHEM - Het was een dag stil in de binnenstad van Lochem, geen vrolijke melodieën die vertelden welk kwartier van het uur was aangebroken. Alle 350 noten waren van de speeltrommel verwijderd. Woensdag 21 april zijn de nieuwe melodieën weer teruggezet door de stadsbeiaardier Jan-Geert Heuvelman.

Ook deze keer waren inwoners van de gemeente Lochem gevraagd om suggesties in te sturen. Er kwamen 36 suggesties waar de beiaardier de volgende 4 nummers heeft uitgekozen en bewerkt voor de speeltrommel: Hele uur; Salut d’Amour – Elgar, Kwart over; Top of the World – Carpenters, Half uur; Une belle histoire – Fugain en Kwart voor; A new Irish Tune – Purcell.

In de zomer organiseert de Stichting Gudula Cultureel weer een serie zomeravond beiaardconcerten op vrijdagavond. In het najaar van 2021 is er weer een mogelijkheid om suggesties in te sturen voor nieuwe melodieën op de speeltrommel. En in de tussentijd laat de stadsbeiaardier iedere woensdagmorgen (en bij speciale gelegenheden zoals Koningsdag) live muziek horen op het carillon.