Fietsvierdaagse Markelo 15-18 juni van start

MARKELO - De Stichting Wielersport Markelo (SWM) heeft in de wijde omtrek een mooie naam opgebouwd met de fietsvierdaagse die jaarlijks georganiseerd wordt. De fietsroutes leiden de deelnemers door het prachtige heuvellandschap van Markelo, Twente, Salland en de Achterhoek en is door de NTFU met 2 sterren gewaardeerd.

Covid 19 zorgt uiteraard ook voor onzekerheid voor het wel of niet doorgaan van dit evenement. Echter, de organisatie van SWM is van mening dat dit evenement door kan gaan. Er zijn drie scenario’s uitgewerkt die afhankelijk van het op dat moment geldende coronabeleid wordt ingezet.

Scenario 1: Dit scenario gaat uit van 4 dagen bepijlde route en een duidelijke routebeschrijving. Afstanden 30-45 en 60 km. Start bij restaurant de Kroon met onderweg twee controleposten. Dagelijks na afloop een gezellige afsluiting met muziek.

Scenario 2: Het tweede scenario is een 4 daagse met een duidelijke routebeschrijving. Start bij infocentrum Markelo met waarschijnlijk start deelnemers in tijdsblokken. Mogelijkheid voor koffie to go bij de start en onderweg tijdens de route.

Scenario 3: Dit laatste scenario, uitgaande van het huidige coronabeleid, stelt men vier verschillende routes beschikbaar zodat iedereen op eigen gelegenheid kan fietsen in de week van de fietsvierdaagse. Routes zijn verkrijgbaar bij het infocentrum. Geen georganiseerde stops onderweg.

Deelnemers moeten zich aanmelden via de website.


wielersportmarkelo.nl