Wakker Laorne houdt ALV en wil dorpsplan actualiseren

LAREN - Wakker Laorne houdt de algemene ledenvergadering online. Het bestuur roept belangstellenden op zich voor 11 mei hiervoor op te geven. De vergadering zelf vindt plaats op dinsdag 11 mei vanaf 20.00 uur. Opgeven kan via secretariaat@wakkerlaorne.nl en men ontvangt dan een mail terug, met een link voor deelname en verdere uitleg.

Na de opening door voorzitter Richard Buitink zullen de notulenvan de 27ste algemene ledenvergadering van 9 april 2019 aan de orde komen. Deze notulen zijn te vinden op de website www.larengelderland.nl onder het tabblad 'Wakker Laorne', bij ledenvergadering 2019. Daar staan ook de ingekomen stukken en mededelingen. Daar zijn ook de Jaarverslagen 2019 en 2020 van secretaris Ria Schekman te zien, evenals de financiële verslagen 2019 en 2020 en begroting 2021 van penningmeester Eric Lammertink.

Op de agenda staan verder: Verslag van de kascommissieleden Evert-Jan Boers en Willie Oonk. Zij hebben de kascontrole zowel in 2020 als 2021 uitgevoerd en het bestuur per mail decharge verleend. ER zal een nieuw kascommissielid worden benoemd. Ook komen de vertrekkende en nieuwe bestuursleden en werkgroepleden aan bod. Ria Schekman is als secretaris aftredend en niet herkiesbaar.

Joyce Dekker (secretaris) en André Lobbert (voorzitter werkgroep Recreatie en Toerisme) worden voorgesteld als nieuwe bestuursleden. Tegenkandidaten voor de bestuursverkiezing kunnen zich tot een dag voor de vergadering melden, door een verklaring in te leveren bij de secretaris, getekend door tenminste tien leden.

Het dorpsplan is inmiddels alweer uit 2017. Wakker Laorne willen dit jaar een nieuwe of geactualiseerde versie van het dorpsplan opstellen. De komende maanden wil de vereniging met een projectgroep van inwoners dit dorpsplan vorm geven. De eerste aanzet volgt tijdens deze ALV met een aantal vragen over Laren, door middel van de Mentimeter. Men kan z'n antwoorden via de mobiel of een tweede scherm doorsturen. De antwoorden zijn direct zichtbaar (wel anoniem uiteraard) en dienen als input voor het nieuwe dorpsplan. De komende periode nodig Wakker Laorne inwoners van Laren uit om mee te denken en mee te schrijven aan het nieuwe dorpsplan in de tijdelijke projectgroep Dorpsplan.

Tegelijkertijd is de gemeente bezig een omgevingsvisie en -plan op te stellen voor de gehele gemeente Lochem. Dit omgevingsplan komt in de plaats van de huidige bestemmingsplannen en vervangt een groot aantal bestaande wetten. De gemeente kan het nieuwe dorpsplan voor Laren meenemen als input voor de omgevingsvisie. In het najaar gaat de gemeente het voorontwerp omgevingsvisie

presenteren in de kernen. Het is de bedoeling dat het concept-dorpsplan dan klaar is. Dan kan Wakker Laorne het voorontwerp omgevingsvisie toetsen aan het dorpsplan en zijn er nog mogelijkheden tot aanpassing van de omgevingsvisie.

Wie graag wil deelnemen aan de tijdelijke projectgroep Dorpsplan, kan dat doorgeven via mail of telefoon.


secretariaat@wakkerlaorne.nl

06-41157308