Scholieren kunnen ’s middags terecht in de bibliotheken van Zutphen, Lochem en Warnsveld om rustig te studeren. Foto: PR

Scholieren kunnen ’s middags terecht in de bibliotheken van Zutphen, Lochem en Warnsveld om rustig te studeren. Foto: PR

Studieplekken voor scholieren in de bieb

ZUTPHEN/LOCHEM - Scholieren tussen de 12 en 18 jaar kunnen ’s middags terecht in de bibliotheken van Zutphen, Lochem en Warnsveld om rustig te studeren.

Via de webagenda (bit.ly/gb-studieplek) kunnen ze een plek reserveren. Op vertoon van de reserveringsbevestiging (digitaal of print) worden ze om 14.00 uur binnengelaten; tot uiterlijk 16.30 uur kunnen ze blijven. Koffie en thee is beschikbaar, laptop of tablet moeten de jongeren zelf meenemen.

De bibliotheek is in verband met coronamaatregelen gesloten voor andere bezoekers. Meer informatie: www.graafschapbibliotheken.nl of 0575 - 512 926 (maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur).


Vesper springlevend in Laren

LAREN - De vesper is een springlevende oude liturgische vorm; een kerkdienst rond het vallen van de avond. Het is een tijd waarin de dagelijkse arbeid kan rusten, de laatste maaltijd van de dag klaar staat en de avond genoten kan worden. Het is dus in het ritme van de dag een natuurlijk bezinningsmoment.

Een moment om terug te kijken in dankbaarheid, verwondering, of misschien met spijt en teleurstelling. Hoe dan ook; om ook voor Gods aangezicht te brengen wat je niet zo makkelijk tegen een mens kunt zeggen. Dankbaarheid om het leven, om ontmoetingen, vanwege het feit dat een reis weer zonder ongelukken is gemaakt. Om zich te bezinnen op fouten die gemaakt zijn, de woorden die ontglipten, de onnodige daden.

In Laren wil men zo’n mooie traditie ook in ere houden. Daarom doen ze het af en toe; een vesper op de zondagavond. Dit voorjaar op zondag 16 mei om 19.30 uur. Een vesper kent een paar ingrediënten die nooit ontbreken; er wordt uit de bijbel gelezen, maar niet gepreekt. Er wordt gebeden, het Onze Vader wordt gezegd en er is ruim de tijd om te bezinnen. Deze keer gebeurt dat rondom het thema 'wachten'. In de kerkelijke traditie is het deze zondag wachten op de Heilige Geest, het feest van Pinksteren.

Voorganger is ds. Jaap Jonk, Stefan Potman verzorgt de muziek. Het is jammer genoeg nog niet mogelijk fysiek in de kerk komen, maar wel is er het samenzijn, op Kerkdienstgemist.nl.


Go Walking Football voetbalspel voor 60-plussers

ZUTPHEN – Eindelijk kunnen ze weer voetballen, de mannen van de OldStars Walking Football groep, een samenwerking van de voetbalverenigingen FC Zutphen en Warnsveldse Boys. Het is geen nieuws dat door corona het spel werd stilgelegd, maar nu de maatregelen wat versoepeld lijken te worden, is het tijd om aandacht te vragen voor hun sport.

Naast een artikel in april in deze krant, vond op dinsdag 4 mei het ‘Tafelgesprek’ plaats bij de lokale omroep BFM. Hiervan is een filmpje beschikbaar op Facebook B-FM, of scan de QR-code om het te bekijken.