Vanaf maandag 17 mei starten de zwemlessen. Foto: Ada Ritzer

Vanaf maandag 17 mei starten de zwemlessen. Foto: Ada Ritzer

Leussinkbad weer open

LAREN - Het Leussinkbad is vanaf woensdag 12 mei weer open. Na een winterperiode, waarin het openluchtbad een flinke renovatie en vernieuwing heeft ondergaan, kan de accommodatie in Laren, die dit jaar ook het 50 jaar bestaan viert, weer gasten welkom heten.

Banen zwemmen en lessen
Vanaf de 12e kunnen banenzwemmers vanaf 13 jaar weer in verschillende tijdsblokken komen zwemmen. Net als vorig jaar schrijven gasten zich online in. “Voor veel banenzwemmers is dat vorig jaar érg goed bevallen”, zo zegt beheerder Dinande Wilgenhof, “want zo was er altijd voldoende ruimte om in eigen tempo te kunnen zwemmen.”

Vanaf maandag 17 mei starten de zwemlessen A, B, C, spetterles, snorkelen en survival. Ook starten de aqua sporten weer; AquaBootcamp, AquaSportief, AquaJogging en AquaSpinning. Net als vorig jaar kan iedereen zich online inschrijven en betreden bezoekers via een vastgestelde route het bad. Afhankelijk van de corona-maatregelen verwacht het Leussinkbad dat bezoekers ook weer snel recreatief kunnen zwemmen, net zoals vorig jaar. Updates worden via de website, nieuwsbrieven en Facebook gedeeld.

Dauwzwemmen en andere activiteiten
Op Hemelvaartsdag op donderdag 13 mei is er traditioneel weer dauwzwemmen. Tussen 6.00 en 10.00 uur kun je banen zwemmen op inschrijving, ook weer in blokken van 3 kwartier. Zoals altijd is er koffie en een gebakken eitje. To go, dat dan weer wel.

Naast het dauwzwemmen verwacht het Leussinkbad dit seizoen ook weer andere activiteiten te kunnen organiseren, zoals disco-avonden, zwem4daagse en Houtdorp! En op 30 juni, de 50e dag ná de verjaardag, is er een feestelijke zwemles voor alle 50-jarigen. De eerste datums zijn inmiddels vastgelegd en zijn te vinden in de online agenda.

Protocollen en openingstijden online
Het Leussinkbad houdt nauwlettend de corona-ontwikkelingen in de gaten en bepaalt haar versoepelingen en protocollen op basis van de richtlijnen van het RIVM en de zwembadbranche. Openingstijden en protocollen zijn online te vinden. Geïnteresseerden kunnen zich via Leussinkbad.nl aanmelden voor de nieuwsbrief.