Foto's van muzikale helden als Bob Geldof en Chuck Berry zullen geëxposeerd worden in etalages van Lochemse ondernemers. De foto van Bob Geldof is gemaakt door Sander Veeneman, die van Chuck Berry door Kees Tabak. Foto: Anouk Kots

 Foto's van muzikale helden als Bob Geldof en Chuck Berry zullen geëxposeerd worden in etalages van Lochemse ondernemers. De foto van Bob Geldof is gemaakt door Sander Veeneman, die van Chuck Berry door Kees Tabak. Foto: Anouk Kots

Dauwtrap-trip down memory lane met foto’s Lochems popfestival

Berkelbode en LOV presenteren fotopuzzel- tocht

LOCHEM - Hemelvaartsdag kan gerust dé feestdag van Lochem worden genoemd. Zonder corona, zou het ook aankomende donderdag weer volop bruisen in en rond de stad. De een zou genieten van de kermis, het straattheater alle andere Keidagen-festiviteiten. Een ander zou op het evenemententerrein tussen Lochem en Barchem hebben gestaan om uit z’n dak te gaan met Normaal, de band die in 1975 doorbrak op de Popmeeting in het Lochemse openluchttheater. Ook dat festival werd tussen 1968 en 1986 jaarlijks op Hemelvaartsdag gehouden.

Om dit typische Hemelvaart-gevoel levend te houden hebben de Berkelbode en de Lochemse Ondernemers Vereniging (LOV) met medewerking van Joost Carlier een Dauwtrap-fotopuzzeltocht uitgezet. Een route die start in de binnenstad van Lochem, door het prachtige buitengebied gaat en pal voor het openluchttheater eindigt. Deze fotopuzzeltocht is geschikt voor wandelaars en fietsers en af te leggen van donderdag 13 tot en met zondag 16 mei. Tip voor mensen die met de fiets komen: leg het eerste deel in de binnenstad lopend af en pak de fiets om de rest van de route af te leggen.

Onderweg zijn foto’s te bekijken die gemaakt werden tijdens het Lochemse popfestival door fameuze fotografen als Kees Tabak, Henk Braakhekke, Sander Veeneman, Ernest Potters en Rob Verhorst. Indrukwekkende platen van onder meer Bob Geldof, Chuck Berry, The Clash, Herman Brood, The Kinks en natuurlijk Normaal komen voorbij. Deze foto’s waren in 2018 al eens te zien tijdens de expositie ‘Lochem Festival 50 jaar’ in Het Stadshuus. We zijn Joost Carlier ontzettend dankbaar voor het beschikbaar stellen van deze iconische foto’s.

Beleef tijdens deze tocht het rijke verleden, maar vergeet ook niet om aandacht te hebben voor al het moois dat de Landstad Lochem anno 2021 te bieden heeft. De ondernemers staan te popelen om hun klanten weer te verwelkomen.

Het was niet mogelijk om foto’s bij alle LOV-leden te plaatsen, maar vanzelfsprekend zijn ook de winkels en horeca waar geen foto te vinden is de moeite van het bezoeken waard. Laat je verrassen door de veelzijdigheid!


De route is te vinden in het hart van deze krant