Zomermarkt in Harfsen

HARFSEN - Als corona het toelaat en de gemeente een vergunning afgeeft is men in Harfsen van plan om op zaterdag 28 augustus een Zomermarkt te houden. Die zal dan plaatsvinden op Ons Plein en in Ons Gebouw aan de Sporkehout 4.

Tussen 11.00 en 15.00 uur moet het dan een gezellige markt worden waar van alles te zien, te doen, te eten, te drinken te beleven en te koop is. Het festijn wordt georganiseerd vanuit de kerk, maar het hele dorp, toeristen en buren uit omliggende dorpen en steden zijn welkom. 'We zijn de kerk ìn, ván en vóór het dorp', zo laten de leden van de Zomermarktcommissie weten. De opbrengst van de markt wordt besteed aan de (ver)bouw/inrichting van Ons Gebouw. Ze houden geen rommelmarkt en de markt is niet commercieel van opzet. De commissie nodigt mensen uit die iets te koop aan hebben, wat ze zelf gemaakt/ verbouwd hebben of iets willen laten zien wat ze goed kunnen, dat ze dan verkopen/demonstreren op de Zomermarkt. Men kan een tafel/plek op de markt huren voor 20 euro. De opbrengst van de verkoop is voor de verkoper zelf. Wie iets gemaakt/verbouwd heeft wat hij of zij niet zelf wil verkopen maar wil aanbieden ten gunste van de kerk, kan via de marktcommissie worden verkocht, waarna de opbrengst voor de kerk is. En verenigingen uit Harfsen die zich willen presenteren kunnen ook een tafel/plek huren voor 20 euro.

Wie vragen heeft, zich wil aanmelden of wat wil aanbieden, stuurt een mailtje naar diaconieharfsen@gmail.com. De Zomermarktcommissie bekijkt of het aanbod past in het beeld dat ze heeft van de markt.