De tot nu toe gevonden namen zijn door het Kadaster zoveel mogelijk ingetekend op een kaart, die nu moet worden gecontroleerd.  Foto: PR

De tot nu toe gevonden namen zijn door het Kadaster zoveel mogelijk ingetekend op een kaart, die nu moet worden gecontroleerd.  Foto: PR 

Hulp gezocht bij project boerderijnamen

LOCHEM - Het Kadaster wil middels het project 'Inwinning Toponiemen' hun kennis van boerderijnamen in de gemeente Lochem uitbreiden. Voor het gedeelte Lochem, Laren, Barchem van de gemeente is vrijwilliger Tonny Roeterdink namens het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem de coördinator.

Een eerste lijst met aanvullingen is gemaakt op basis van het boek Boerderij- en Veldnamen Lochem. Die namen heeft het Kadaster zoveel mogelijk ingetekend op een kaart. Deze kaart moet nu worden gecontroleerd: zijn de namen juist, staan de namen bij het juiste adres en bij het juiste gebouw? En waar mogelijk moet de kaart verder worden aangevuld met ontbrekende namen.

Het gaat in dit project alleen om boerderijnamen van gebouwen, die nu nog bestaan. Tonny heeft al wat lokale experts bereid gevonden te helpen, maar zoekt er nog een aantal bij, vooral met betrekking tot de buurtschappen Verwolde, Exel, Klein Dochteren, Groot Dochteren, het westelijk deel van Barchem en Nettelhorst. Eind mei moet de informatie binnen zijn. De controle gebeurt op basis van een kaart in een digitaal PDF-bestandsformaat (het programma Acrobat Reader is daarvoor nodig op de computer). Aanmelden kan via tonny.roeterdink@xs4all.nl.