Ongekend, geopende terrassen op de kleine markt. Foto: Arjen Dieperink

Ongekend, geopende terrassen op de kleine markt. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Weer een jaar zonder Keidagen

LOCHEM - In een paginagrote advertentie in de Berkelbode van vorige week liet de organisatie van de Keidagen weten volgend jaar de data 25 tot en met 29 mei in de agenda te zetten. 'Ben jij erbij in 2022?' luidde de tekst. Het is de verwachting dat Lochem volgend jaar de 34ste Keidagen mag vieren en de feesttent weer gewoon op de kleine markt staat.

Door Arjen Dieperink

De blikken van Hendy Brinkert van eetcafé Woodstock gaan over haar terras terwijl er enkele gasten worden geholpen. "Tja, het is mooi dat het nu kan, maar wel vreemd. Normaal zouden wij tijdens de week van Hemelvaartsdag niet eens een terras hebben. Dit is de eerste keer dat het wel kan. Vorig jaar mochten wij rond deze tijd niet open zijn en daarvoor stond er vanaf het begin van het bestaan van ons bedrijf de feesttent voor de Keidagen."
Anders is het bij het café H2O. Over belangstelling op het terras hebben ze net als Woodstock niet te klagen. Maar, "wij missen de nacht van Lochem tijdens de Keidagen maar ook het week feesten", aldus eigenaresse Joanne van de Water. Terwijl ze snel met een checklist naar een van de gasten loopt wil ze nog wel wat kwijt: "Normaal gesproken zouden wij meerdere tappunten hebben en hadden wij het tijdens de Keidagen druk. In deze tijd zijn we al blij met de bezetting van het terras. Hopelijk mogen wij ook snel weer binnen zitten."