Kim Diseraad deed de kinderen alle oefeningen voor. Foto: Arjen Dieperink

Kim Diseraad deed de kinderen alle oefeningen voor. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Sportloods helpt jeugd Sportclub Eefde in beweging te houden

EEFDE - Twee jaar geleden startten Raymon en Lina de Sportloods in Eefde. Het was voor hun geen gemakkelijke tijd in verband met de coronamaatregelen. Toch zagen zij kans om Sportclub Eefde te helpen door de jongere leden een portie extra beweging te bezorgen. De vereniging had de sportschool daarom gevraagd.

Door Arjen Dieperink

Zo'n zeventig spelers van de jongeren onder 8 tot en met jongeren onder de 13 waren vorige maand op het speelveld van Sportclub Eefde aanwezig. Aan de rand van het sportveld, buiten het hekwerk stond een grote groep ouders te kijken naar de oefeningen die hun spruiten aan het doen waren.

Kim Diseraad (33) van de Sportloods kijkt in haar sportkleding toe, terwijl haar collega Calvin Warners de jongeren die vanwege corona in kleine groepjes op het veld staan de warming-up geeft. Die ziet er pittig uit en is onderverdeeld in zeven onderdelen. De kinderen krijgen onder meer air squats, lunges, sit-ups en jump squats voor de kiezen. Alles moet een aantal keren worden gedaan. Iedere keer telt Warners af, waarna de jeugdige sporters na een korte uitleg doorgaan met de volgende oefening. Ze doen fanatiek mee.

Gesloopt
"Nu gaan wij met het echte trainen beginnen", zegt Calvin tegen de jonge sporters. "Ik ben al helemaal gesloopt", is één van de reacties. Ondertussen neemt Kim plaats op het podium, terwijl Calvin de kinderen vertelt waaruit het volgende onderdeel bestaat. Kim doet tijdens de gehele training de kinderen alle oefeningen voor.

Rond elf uur waren de trainingen voorbij en ging iedereen voldaan weg. Later op de dag zouden de jongeren onder de 15 tot en met 19 van Sportclub Eefde, in verschillende groepen bokstraining krijgen. Eén ding is zeker, bij Sportclub Eefde werd er door medewerking van de Sportloods door de jongeren genoeg gesport. Meer info op de websites.


www.desportloods.nl

www.sp-eefde.nl

Fanatiek weden de oefeningen gevolgd. Foto: Arjen Dieperink