'Wij zijn blij dat we net als andere zwembaden weer iets meer mogen'

Vervolg van voorpagina
Door Arjen Dieperink

LOCHEM - Directeur Jorrit Erps: "De Beemd is meer dan het zwembad zoals de meeste mensen ons kennen. Wij beheren ook een sportzaal die vanwege de coronamaatregelen momenteel niet gebruikt mag worden voor het sporten. Gelukkig gebruikt het Staring College de zaal nu wel tijdelijk, voor het afnemen van examens." Inmiddels zijn de zwemlessen tot en met 12 jaar en het schoolzwemmen weer opgestart. En vanaf woensdag kan men in het zwembad terecht om baantjes te gaan zwemmen.

"Wij zijn blij dat we net als andere zwembaden weer iets meer mogen. Recreatiezwemmen is er nog niet bij. De glijbaan en dat gedeelte van het zwembad blijven gesloten", vult Erps aan. Voor het baantjes zwemmen kan men via de site van het zwembad of telefonisch reserveren. "Nu is het wachten op de versoepeling voor de binnensporten zodat ook de sporthal gebruikt kan worden."

Terwijl de jeugd in het water plonst voor het zwemles, kijkt Jorrit Erps toe. "Het is in het belang van de zwemveiligheid dat kinderen hun A-, B- en C-diploma kunnen halen. Kinderen die dat al hebben kunnen verder met snorkelen en survivalzwemmen", aldus Erps.