Verlangen naar verbinding in Gudulakerk

LOCHEM - In de Gudulakerk in Lochem is er op zondag 6 juni een Ruimte-viering met thema: Verlangen naar verbinding. Deze dienst begint om 10.00 uur.

Wat is een mens zonder verlangen? Kan een mens zonder verlangen? Vragen die niet zomaar even beantwoord kunnen worden. Verlangen is soms een stille stem ergens diep in onszelf weggestopt. Verlangen we naar verbinding? Hebben we niet allemaal een groot verlangen naar verbinding? Is iedereen niet op zoek naar liefde en waardering? Het antwoord is natuurlijk ja.

Is de enige weg naar verbinding de weg naar binnen? Verbinding met jezelf en daarmee verbinding met de ander, verbinding met het bestaan. Verbinding met de bron van het bestaan.

In deze viering gaat men opzoek naar verlangen naar verbinding, men laat zich inspireren met Liederen en teksten/muziek van Huub Oosterhuis. Een 'gelegenheidskoor ondersteunt, samen met Els Dijkerman, de liederen.

Nog gelden er coronabeperkingen, de kerken mogen 30 kerkgangers ontvangen; maar veel gemeenteleden kijken en luisteren nog online. Wie de dienst wil bijwonen dient zich vooraf aan te melden, via aanmelden@pglochem.nl; dat kan tot uiterlijk donderdagavond 3 juni.