Leden van de Lions Lochem - Berkelland West hielpen sportvereniging SVBV Barchem. Foto: Arjen Dieperink

Leden van de Lions Lochem - Berkelland West hielpen sportvereniging SVBV Barchem. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Lions Lochem - Berkelland West helpen SVBV een handje

BARCHEM - Afgelopen week vond NLdoet plaats. Een jaarlijks terugkerende activiteit waarbij vrijwilligers de handen uit de mouwen steken om klussen te doen voor onder andere verschillende verenigingen. Bij SVBV zijn de zeven man van de Lions Lochem - Berkelland West druk in de weer in het kader van NLdoet.

Door Arjen Dieperink

Onkruid tussen de stenen werd verwijderd, de toegang tot het sportcomplex werd aangeveegd en de toegangspoort kreeg weer de frisse kleur van de SVBV. 's Ochtends om negen uur waren de Lions begonnen met de werkzaamheden, deze zouden tot rond het middaguur duren. In de kantine van de sportvereniging is Dinand Pardijs namens de vereniging aanwezig. "Wij zijn wel blij met de steun van NLdoet en dat de Lions er een invulling aan geven. Eén van de palen wordt wit geschilderd daar komt ons nieuwe tekstdoek te hangen, ik zal het even pakken", zegt hij. Penningmeester Andrea van Pelt is inmiddels ook de kantine binnen gekomen. Ze voorziet het gezelschap van koffie. Binnen de kortste keren heeft iedereen een bakje dampende koffie voor zich op de bar.
De kantine is voorzien van vlaggetjes van NLdoet. Van Pelt: "Binnenkort kunnen in ieder geval de jeugdteams tot 17 jaar, zij het zonder publiek, weer competitie gaan spelen. Het wordt een verkorte versie, de RegioCup. De KNVB maakte de indelingen voor de teams al eerder bekend. Wij missen allemaal het verenigingsgevoel en zijn blij als wij onze circa 200 leden straks weer onder normale omstandigheden mogen begroeten."
De bijdrage van de Lions die het motto 'We serve' hoog in het vaandel hebben staan, wordt door haar ook zeer gewaardeerd. Dinand Pardijs heeft inmiddels het doek gevonden. Hij rolt in de kantine het zeven meter lange doek uit en de tekst is goed leesbaar, "SVBV bedankt al haar vrijwilligers, spelers en bezoekers. Tot ziens bij SVBV Barchem. Prettige terugreis."