Ponyclub Eefde maakt kür op muziek met Lied van de aarde. Foto: PR

Ponyclub Eefde maakt kür op muziek met Lied van de aarde. Foto: PR

Maand van de Aarde afgesloten met lied op CBS De Bargeweide

EEFDE - CBS De Bargeweide zong op 28 mei mee met De Aarde is ons lief, een lied dat op de internationale Dag van de Aarde (Earth Day 22 april) in première ging. De kinderen van groep 4 en 5 leerden met het lied en de les er omheen over de Werelddoelen van de Verenigde Naties, vertaald in 7 Junior Global Goals.

Prinses Irene verzorgde de introductie op het lied en getalenteerde jongeren uit het hele land maakten via zang, rap, hun instrumenten én dans een voorbeeldfilmpje.

In Eefde gingen onder andere Lotte, Evi, Yuna, Delilah, Fiep en Annabel met het thema aan de slag. “We moeten zuiniger omgaan met water en energie”, zei Delilah. Volgens Evi is er teveel plastic in de natuur en Annabel vindt dat er meer gerecycled kan worden. Fiep besloot zelfs om na school afval te gaan rapen met vriendinnen, naar de oproep van prinses Irene aan de kinderen om initiatief en leiderschap te tonen.
De juffen waren trots en tevreden. Marye Hendriks van groep 4: “Het is mooi te zien hoeveel ze al weten en hoe snel ze dingen oppikken, vooral door de haakjes van de 7 Junior Global Goals. Het zou leuk zijn een keer een Schooldag van de duurzaamheid er omheen te organiseren. Door te doen, leren kinderen het meest.” Ponyclub Eefde maakte op de muziek een kür voor de pony’s van de Shettieles. Zo kreeg het lied allerlei vormen van navolging en werd op social media zichtbaar via #juniorglobalgoals.

Het lied is een initiatief van stichting Schooldag van de duurzaamheid, die al vanaf 2016 het hele jaar door ‘duurzaamheidsdagen’ op basisscholen organiseert om de Werelddoelen praktisch handen en voeten te geven (http://www.juniorglobalgoals.nl). De stichting heeft het lied ‘De Aarde is ons lief’ gemaakt om op nationaal niveau aandacht voor de Junior Global Goals te vragen.

De Maand van de Aarde begon op 22 april en loopt door tot eind mei. Met het lied sloten zo’n 100 scholen en organisaties de maand zingend af. De optredens werden gedeeld op social media met de hashtag #juniorglobalgoals. De leukste optredens worden blijvend getoond op de website van Schooldag van de duurzaamheid.


schooldagvande duurzaamheid.nl

Kinderen vertelden enthosuiast over de Junior Global Goals. Foto: PR