Landelijke Leergeld Dag: Gezamenlijk álle ouders met geldzorgen bereiken met een menselijke benadering

Landelijke Leergeld Dag: Gezamenlijk álle ouders met geldzorgen bereiken met een menselijke benadering

LOCHEM - In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen daarom niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Veertig procent van hen heeft werkende ouders en slechts een beperkt deel van hen maakt gebruik van het bestaande voorzieningenaanbod. Veel werkenden rekenen zich niet tot de doelgroep, kennen de regelingen niet of weet de weg ernaartoe niet. Dat wil Leergeld aanpakken.

Stichting Leergeld zorgt ervoor dat jaarlijks meer dan 130.000 kinderen die opgroeien in armoede, gewoon mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes. In de laagdrempelige aanpak van Leergeld staan betrokkenheid en een menselijke benadering centraal: vrijwilligers van gaan bij de ouder(s) thuis het gesprek aan.

Stichting Leergeld LochemIn de gemeente Lochem heeft Stichting Leergeld Lochem het afgelopen jaar 328 kinderen uit minimagezinnen kunnen ondersteunen. Om nog meer kinderen te bereiken werkt Stichting Leergeld samen met Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job binnen het samenwerkingsverband Sam&.

Oproep op deze Landelijke Leergeld DagElk jaar op 1 juni wordt de Landelijke Leergeld Dag georganiseerd. In coronatijd vindt de Landelijke Leergeld Dag plaats op sociale media. Stichting Leergeld Lochem grijpt deze dag aan om alle lokale professionals en lokale werkgevers op te roepen om in hun uitvoeringspraktijk richting ouders met geldzorgen ook te kiezen voor een menselijke benadering en hen door te verwijzen naar Leergeld Lochem via: www.leergeldlochem.nl of via Sam&: samenvoorallekinderen.nl/werkende-ouders .

Stichting Leergeld Lochem hoopt hiermee zo gezamenlijk álle ouders met geldzorgen in de gemeente te kunnen bereiken en hen vooruit te helpen.

leergeld.nl/ landelijke- leergeld-dag