Op het groene schoolplein, in de speeltuin ‘de Bolderhoek’ en op de sportvelden stonden zo’n twintig attracties opgesteld. Foto: PR

Op het groene schoolplein, in de speeltuin ‘de Bolderhoek’ en op de sportvelden stonden zo’n twintig attracties opgesteld. Foto: PR

Kinderen genieten van
schoolreis/buitendag

EPSE - "Goal!!". Een jongen uit groep 4 steekt juichend zijn handen in de lucht, om ze daarna direct weer in de lussen van zijn stok te steken. Hij heeft zojuist als speler van het levend tafelvoetbalspel de winnende treffer gescoord. Trots neemt hij de felicitaties van zijn team in ontvangst. J. van der Hoevenschool uit Epse hield op donderdag 3 juni een schoolreis/buitendag voor alle groepen. Op het groene schoolplein, in de speeltuin ‘de Bolderhoek’ en op de sportvelden stonden zo’n twintig attracties opgesteld. De school had samen met De Koff-verhuur uit Holten een eendaags pretpark in Epse gemaakt.

De kleuters kijken hun ogen uit als ze op het plein komen. Al gauw zitten ze in de opblaasbare brandweerwagen. Dan ontdekken ze de eendjes in de waterbak, om daarna direct door te gaan naar de ballenbak. Er is zoveel te doen, dat de kleuters het wel lastig vinden om een keuze te maken. De grote glijbaan is erg uitnodigend, maar de melkkoe als springkussen ook. "Ik begin gewoon met wat dichtbij is", roept een vierjarige.

De groepen 3 tot met 8 bezoeken de attracties verderop in Epse. Groep 7 en 8 staan te dringen voor de opblaasbare stormbaan. Enkele leerlingen doen fanatiek aan Freerunning en vinden deze baan ‘best wel tof.’ Groep 5 en 6 zijn heel druk met het opblaasspel ‘Zoek en tik de mol.’ De kinderen van groep 4 wurmen zich in de sumopakken om als echte worstelaars elkaar van de blauwe spot te duwen. Groep 3 staat in de rij voor de stokkenvangmachine, waar de records elkaar snel opvolgen.

Juf Wendy, een van de organiserende leerkrachten, is tevreden: "Deze schoolreis/buitendag is samen met onze ouderraad georganiseerd", vertelt ze. "Omdat we in het basisonderwijs te maken hebben met het coronaprotocol zijn we met elkaar op zoek gegaan naar een schoolreisdag die past binnen de richtlijnen en minstens net zo leuk is. En als je ziet hoe de kinderen genieten, kun je zeggen dat we daar best wel in geslaagd zijn. Mede dankzij de hulp van onze ouders, de speeltuinvereniging en het bestuur van de sporthal hebben we vandaag een fantastische dag voor onze kinderen kunnen organiseren."

Als de schoolbel wordt geluid, zijn enkele kinderen bang dat de dag alweer voorbij is. Maar gelukkig zien ze de hulpouders en de leerkrachten met grote zakken patat aan komen lopen. Een meisje uit groep 6 geeft, genietend van haar frietje, aan dat ze dit een superleuk schoolreisje vindt.

Op het groene schoolplein, in de speeltuin ‘de Bolderhoek’ en op de sportvelden stonden zo’n twintig attracties opgesteld. Foto: PR