Heropening Tramstation in juni en zomersluiting

GORSSEL - Vanaf dinsdag 15 juni is het Tramstation weer geopend voor publiek. De openingstijden zijn dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Vervolgens is vanwege de zomervakantie het Tramstation gesloten vanaf 1 juli tot 17 augustus. Tot eind augustus kan in het Tramstation een expositie over de Tweede Wereldoorlog bekeken worden. Deze expositie is een onderdeel van de viering van 75 jaar vrijheid. Hoewel het Tramstation vanaf 1 juli gesloten is, kan dankzij de glazen omhulling van het Tramstation de expositie toch goed door de passanten bekeken worden. Verder vindt op 19 en 20 juni een archeologische fietstocht rond Epse plaats.

Archeologie fietstocht rond Epse
De uitgestelde Archeologiedagen worden dit jaar gehouden op zaterdag en zondag 19 en 20 juni. De werkgroep Archeologie Gorssel-Eefde-Almen organiseert voor de derde keer een archeologische fietstocht langs plekken waar archeologisch interessante vondsten zijn gedaan.

In het gebied rond Epse wonen al sinds de laatste ijstijd mensen. Sinds de 19de eeuw zijn er vondsten gedaan die iets vertellen over hoe de mensen daar vroeger hebben geleefd. En heel recent tijdens opgravingen die bij de aanleg van het nieuwe Bedrijvenpark A1 en de wijk Waterdijk hebben plaatsgevonden, is daarover nog weer heel veel nieuwe informatie gevonden: aardewerk, vuurstenen voorwerpen, sporen van prehistorische boerderijen en een zilveren Keltische munt. Vanaf de middeleeuwen is dit gebied als grens tussen Gelre-Oversticht-Overijssel/Zutphen-Deventer intensief gebruikt en bewoond geweest. En ook dat heeft zijn sporen nagelaten.

Tijdens een twee uur durende fietstocht nemen de gidsen de deelnemers aan de hand van verhalen mee op een reis door de tijd. En hoewel het landschap voortdurend is veranderd en er nog maar weinig te zien is van die oude bewoning, is er toch af en toe nog wel een idee te vormen hoe het er vroeger uitzag en de mensen hier hebben geleefd.

Informatie en aanmelden
De tocht begint op zaterdag en zondag om 10.30 uur. Deelname is gratis maar omdat er plek is voor maximaal 15 deelnemers per dag, is aanmelden noodzakelijk via d.jacques@planet.nl. Vermeld naam, aantal personen en gewenste datum van deelname. Via de mail krijgt men dan informatie over de startlocatie en achtergrondinformatie toegestuurd.

Vanzelfsprekend wordt verzocht dat men zich aan de coronamaatregelen houdt. De fietstocht wordt in het kader van de Nationale Archeologiedagen 2021 georganiseerd door leden van de AWN – Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie en van de Historische Vereniging De Elf Marken te Gorssel.