V.l.n.r. Bart, Anneke en Gerrit Scholten. Foto: Arjen Dieperink

V.l.n.r. Bart, Anneke en Gerrit Scholten. Foto: Arjen Dieperink

Familie Scholten viert drie
mijlpalen op één dag

LOCHEM - Vorige week donderdag kregen de examenisten te horen of ze voor hun opleiding geslaagd waren. Bij de familie Scholten was het die dag drie keer feest. Zo kreeg Bart te horen dat hij geslaagd was voor zijn mavo, behaalde zoon Gerrit zijn auto theorie-examen én zag moeder Anneke Sarah.

Door Arjen Dieperink

De vlag hing uit samen met de rugzak. Sinds vorige week op veel plekken een bekend beeld. Zo ook bij de familie Scholten. De vlag hangt uit voor zoon Bart. Hij heeft de mavo op het Staring College behaald. Bart Scholten gaat zijn vervolgopleiding doen aan het Centraal Instituut Opleiding Sportleiders en Veiligheid, beter bekend als CIOS in Arnhem. Tussen neus en lippen door laat hij weten niet in het horecavak te willen stappen. "Dat is gemakkelijk zo'n interview, dan horen wij tenminste of de kinderen de zaak willen overnemen", lacht moeder Anneke aan de keukentafel op het antwoord van zoonlief. Dirk Jan en Anneke Scholten zijn eigenaren van het Eetcafé Scholten en Restaurant Raedthuys aan de kleine markt (Bierstraat 2 en 4) in Lochem.
Ook zoon Gerrit had afgelopen donderdag wat te vieren. Niet voor zijn vwo op het Isendoorn College in Warnsveld want dat duurt nog een jaartje, maar Gerrit is geslaagd voor zijn theoretische rijexamen. Ook deze jonge Scholten laat weten niet de horeca in te willen gaan. "Nou dat wordt nog wat", lacht Anneke Scholten, "we moeten maar afwachten wat de toekomst brengt, aangezien geen van beide zoons het over wil nemen". Zelf was Anneke, de dag dat Bart en Gerrit de uitslag van hun examens kregen, jarig en zag ze Sarah. Zo had de familie maar liefst drie mijlpalen te vieren afgelopen donderdag.