Daan Pardijs bij de rommelmarkt voor de Scouting 'De Witte Wieven'. Foto: Arjen Dieperink

Daan Pardijs bij de rommelmarkt voor de Scouting 'De Witte Wieven'. Foto: Arjen Dieperink

Scouting 'De Witte Wieven' houdt rommelmarkt voor zomerkamp

LOCHEM - Veel verenigingen hebben door de coronacrisis inkomsten gemist. Een van die verenigingen is Scouting 'De Witte Wieven'. Daarom houdt men een kleine rommelmarkt, om zo het zomerkamp mede te kunnen financieren. Waar het zomerkamp wordt gehouden, dat wordt nog even geheim gehouden. "Het is voor de scouts een groot vraagteken waar wij naar toegaan. Dat verrassingseffect willen wij behouden".

Door Arjen Dieperink

Scouting 'De Witte Wieven' is een kleine scoutinggroep. Het is meer een grote familie. De club kent de speltakken: Welpen (6-10 jaar), Scouts (11-14 jaar) en Explorers (15-17 jaar). De 18-plussers komen bij de Stam. Het clubhuis ligt zo'n honderdvijftig meter tegenover de ingang van Bosrijk Ruighenrode.

In maart hield 'De Witte Wieven' nog een collecte langs de deuren voor Jantje Beton. Een gedeelte van de opbrengst mocht men behouden. Daan Pardijs (38),al 30 jaar scout in hart en nieren, wil er wel iets over kwijt: "Wij missen uiteraard inkomsten van activiteiten die nu niet doorgaan, denk aan de motorcross bij en rondom ons clubhuis. Nu hebben wij die inkomsten niet en proberen wij het met een kleine rommelmarkt toch nog iets binnen te krijgen om het zomerkamp mede te kunnen financieren."

Daan vervolgt: "Wij hebben iedereen van onze scouting gevraagd om spullen te verzamelen die wij kunnen verkopen. Bij mijn ouders staat alles op de inrit opgesteld en dat zal tot woensdag 23 juni blijven staan", vult Daan aan. Zijn vader, René Pardijs, is penningmeester bij de 'De Witte Wieven' en is woonachtig aan de Tramstraat 59. Vanaf de Koedijk is de oprit toegankelijk. Daan Pardijs laat de vele producten zien die er staan en liggen. "Alles is met kleurtjes geprijsd", laat hij weten. De zes verschillende kleuren zijn onderverdeeld van 1,50 euro tot 7,50 euro. "Behalve de skelter en de slaapzak, die moeten meer opbrengen", laat de scout weten. Hoeveel de rommelmarkt uiteindelijk zal opbrengen is nog de vraag, maar "alle kleine beetjes helpen", zo laat hij weten.