Techniektraining bij de Paaschberg. Foto: PR

Techniektraining bij de Paaschberg. Foto: PR

Wielerclub de Paaschberg
nodigt beginnende fietsers uit

LOCHEM - Nu er weer meer mogelijkheden zijn voor gezamenlijk buitensporten heeft de Lochemse Wielerclub haar trainingen en tochten voor volwassenen gelukkig weer hervat.

Wie graag fietst in groepsverband kan zich aanmelden of spontaan meedoen met de trainingen (uiteraard met fiets en helm). Voor vertrek worden wensen en mogelijkheden besproken.

De club verzamelt zich iedere maandag en woensdag om 18.50 uur op de parkeerplaats van wielerzaak Goossens voor een avondrit. Voorafgaand aan het vertrek om 19.00 uur maken de wegkapiteins groepen van 6 tot maximaal 12 renners. Elke wegkapitein rijdt met een groep, waarbij hij/zij vooral de snelheid en de veiligheid in de gaten houdt.

Voor het indelen in groepen wordt de volgende indeling gehanteerd: A groep zijn wielrenners met wedstrijdervaring en grote fitheid, de B groep bestaat uit wielrenners met toerfietservaring en redelijke fitheid; kruissnelheid rond de 30 km/u, de C groep zijn beginners en ervaren fietsers die rijden met een kruissnelheid van circa 25 km/u. Er wordt op maandag en woensdagavond meestal zo'n twee uur gefietst.

Fietsen met de seniorengroep
De Lochemse Wielerclub heeft ook een seniorengroep die op elke maandag en donderdagochtend samenkomt voor fantastische ritten door de omgeving. Inclusief koffiestop. Voor meer informatie en aanmelden, zie: depaaschberg.nl/trainingen/vutters.

Veiligheid en behendigheid
Voor alle leden, beginnend of ervaren, organiseert de vereniging de komende maanden ook trainingen waarin behendigheid en veiligheid voorop staan. Deze trainingen zijn zo leerzaam en waardevol dat men ze ook graag onder de aandacht brengt voor introducé(e)s en nieuwe leden. Deze trainingen worden elke tweede en vierde maandagavond van de zomermaanden georganiseerd vanaf het parkeerterrein bij wielerzaak Goossens in Lochem. Ook enkele woensdagen vinden deze trainingen plaats, kijk voor tijdstippen en plaats op de kalender: depaaschberg.nl/agenda/kalender-weg.

Jeugdleden
De jeugdleden hebben het afgelopen jaar gelukkig kunnen doorfietsen onder begeleiding van de enthousiaste trainers. Zij rijden elke woensdagmiddag en vrijdagavond hun ritten vanaf sportpark de Elze. Ook hier zijn jongeren welkom om eens kennis te maken en mee te doen. Kijk hiervoor op depaaschberg.nl/agenda/jeugdkalender.