PLUS start met actie ‘Spaar je club gezond’; clubs gezocht

LOCHEM – PLUS Cornelis heeft een grote actie in voorbereiding waarbij in totaal 15.000 euro naar plaatselijke verenigingen vloeit. ‘Spaar je club gezond’ start in september en klanten van de Lochemse supermarkt kunnen dan zelf bepalen naar welke club(s) het geld gaat. Op dit moment is het zaak dat verenigingen zich inschrijven als deelnemer aan de actie. Dat kan tot 2 juli.

Joop Cornelis zegt: “Veel verenigingen hebben een zware tijd achter de rug. Via deze actie willen we een handje helpen. Snel inschrijven is een goed idee. Ik hoor sommigen nu denken: ‘dat moet ik eerst met het bestuur overleggen’. Ik zou me toch eerst inschrijven. Uitschrijven kan altijd weer.”

Vragen
Na registratie als deelnemende club volgt een mail van PLUS met een aantal vragen over onder meer het aantal leden en contactpersonen. Ook wordt gevraagd om een logo van de vereniging te sturen zodat de klanten van PLUS hun favoriete club makkelijk kunnen vinden op de actie-website.

Het gaat om een landelijke actie maar alle PLUS-ondernemers bepalen zelf hoeveel sponsorgeld ze inzetten en ze leggen ook zelf de contacten met de clubs. Joop Cornelis belooft dat het hele bedrag hoe dan ook wordt uitgekeerd. Hoeveel een verenigingen kan verdienen hangt af van het aantal aanmeldingen en van de inspanningen van de club om de eigen leden en zoveel mogelijk anderen te interesseren.

Dit jaar zal

er maar liefst

15.000 euro

naar

plaatselijke

verenigingen

vloeien


Promotie
Er komt allerlei promotiemateriaal beschikbaar voor zowel print als digitaal. Dit kan worden gebruikt in clubbladen, op websites, sociale media en nieuwsbrieven. Ook posters voor in het clubgebouw worden beschikbaar gesteld.

PLUS Cornelis heeft vaker acties om clubs te sponsoren. De laatste keer is echter al weer een aantal jaren geleden. “Toen was 10.000 euro beschikbaar. Dat vond ik toen best veel geld. Toch hebben we het nu verhoogd tot 15.000 euro.” Destijds deden maar liefst 40 clubs mee. In de afgelopen jaren was er verder een actie waarbij klanten konden sparen voor artikelen met hun eigen foto of een clubfoto. Toen ging het onder meer om bekers, broodtrommels en placemats. En in 2018 hield PLUS een handdoekenactie voor de toen 100-jarige Sportclub Lochem.

Aanmelden
Klanten krijgen tijdens de actie vouchers bij elke 15 euro aan boodschappen. Via de code op elke vouchers kan op een speciale website een keuze worden gemaakt voor een club. De actie wordt zo ingericht dat het geld uit Lochem ook naar lokale clubs gaat. Voor consumenten volgt te zijner tijd nog veel informatie over de details.

Joop Cornelis geeft voor clubs meer uitleg in een videoboodschap die op de Facebookpagina verschijnt: www.facebook.nl/PLUS.Cornelis.Lochem

Verenigingen die zich willen aanmelden kunnen dit doen via het e-mailadres:
info.176@plus.nl. Dit kan tot en met 2 juli.