De Jongeren onder 13-2 van Sportclub Lochem wonnen afgelopen zaterdag in Eefde. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Lochemse jongeren voetballen Eefde van de mat: 0-24

LOCHEM - Het was afgelopen zaterdag vechten tegen de bierkaai voor de Jongeren Onder 13-2 van Sportclub Eefde. Zij kregen JO 13-3 van Sportclub Lochem op bezoek en dat team kende geen mededogen: het werd 0-24.

De wedstrijd vond plaats op het voetbalveld van VV Eefde. Er werd gevoetbald zonder publiek. Uitsluitend de ouders die de jongeren vanuit Lochem naar Eefde hadden gebracht mochten kijken, ook de Berkelbode was aanwezig.
Sportief begroetten de jonge spelers elkaar op het veld. Nadat zij hun positie hadden ingenomen startte scheidsrechter Henk Smeerdijk de wedstrijd. Lochem scoorde binnen een minuut, en na al twee minuten viel de tweede goal. Het samenspel tussen de Lochemse spelers was uitstekend. Pas in de zestiende minuut kwam er enige druk van de Eefdenaren op het Lochemse doel maar toen stond het al 0-5. Bij rust was het 0-9.
Tijdens de wedstrijd wisselden beide teams regelmatig spelers. Zo ruilden bij Lochem de keeper en een veldspeler van plek. De tweede helft speelde Lochem nog beter en de score bleef oplopen. Een van de ouders van de Lochemse spelers verzuchtte op de bank, "Het zou ook mooi zijn als Eefde eens scoorde".
Vlak voor het eindfluitsignaal scoorde Anouar Chtatou de 24ste en laatste goal voor Lochem Een score van gemiddeld eens per twee minuten. Het was een monsteroverwinning, zo liet scheidsrechter Smeerdijk liet aan het eind van de wedstrijd aan de Berkelbode weten: "Het was leuk geweest als beide teams even sterk waren, dat komt de sport ook ten goede. Maar beide teams speelden sportief en ik heb gedaan wat ik in gedachten had bij betreden van het veld: zo min mogelijk fluiten."