Wethouder Robert Bosch onthult het bord. Foto: Arjen Dieperink

Wethouder Robert Bosch onthult het bord. Foto: Arjen Dieperink

Eerste woningen Detmerskazerne in de verkoop

Van legergroen naar parkgroen

EEFDE - Met het onthullen van een bord is donderdag 17 juni door wethouder Robert Bosch (Gemeentebelangen) het startsein gegeven voor de verkoop van de eerste 26 woningen die op het terrein van de voormalige Detmerskazere in Eefde zullen worden gebouwd.

Toen de Detmerskazerne in 2012 sloot, hoefde de gemeente Lochem niet lang na te denken over een nieuwe bestemming. Het was de perfecte locatie voor een nieuwe, groene woonwijk. Hegeman Ontwikkeling uit Almelo en Loostad Vastgoedontwikkeling uit Apeldoorn (onderdeel van VolkerWessels) zijn samen met BDG architecten uit Zwolle en MTB architecten uit Apeldoorn verantwoordelijk voor het ontwerp van het terrein en de woningen. De landschapsarchitecten van RRog uit Amsterdam werden gevraagd om het landschap te ontwerpen.

Het plan is zo gemaakt dat de auto’s zoveel mogelijk te gast zijn en dat er alle ruimte is om te genieten van het groen met de rijke schakering van bomen en heesters en aangelegde plantvakken. Het kenmerkende poortgebouw blijft bestaan. Van daaruit slingert het park straks door de nieuwe buurt. De verandawoningen die zo kenmerkend zijn voor het plan liggen aan het park. De architectuur heeft een natuurlijke uitstraling.

Het plan is in twee fases geknipt. In totaal komen er straks 80 woningen, 20 sociale huur- en 60 koopwoningen. De eerste fase bestaat uit 41 woningen, 15 huur- en 26 koopwoningen. De prijzen zijn vanaf 330.000 euro vrij op naam.

Meer informatie over het plan is terug te vinden op de projectwebsite.


www.detmerskazerne.nl