Er werd geproost door de Nolano-leden. In het grijs de bierbrouwers. Foto: Arjen Dieperink

Er werd geproost door de Nolano-leden. In het grijs de bierbrouwers. Foto: Arjen Dieperink

Bierbrouwers Eefde krijgen bezoek van Nolano

EEFDE - Vorige week vrijdag bezocht Nolano, een ontmoetingsvereniging voor zestigplussers uit Zutphen, bierbrouwerij Markebier in Eefde. Het was het eerste bezoek dat de brouwerij ontving na de versoepeling van de coronaregels.

Door Arjen Dieperink

Het was vrijdagmiddag een gezellige drukte aan de bar van de Stichting Veteranen Ontmoetingscentrum Detmerskazerne. Niet dat er veteranen aan de bar zaten, de leden van Nolano uit Zutphen waren te gast bij de bierbrouwers van Markebier. De bierbrouwerij zit in hetzelfde gebouw en maakt voor de gelegenheid gebruik van de bar. "Kijk dit is een lekker biertje", ondertussen pakt één van de brouwers een flesje en ontdoet het van zijn dop. Met een van de leden van Nolano wordt het biertje gezamenlijk geproefd. "Nolano staat voor Nog lang niet oud", laat Lex Hemelaar weten terwijl hij aan de stamtafel aanschuift op gepaste afstand. Hemelaar stond aan de wieg van Nolano. "Wij hebben een uitgebreid programma, dat naast een bezoekje aan de bierbrouwerij bestaat uit lezingen, exposities, muziek-, toneel- en dansuitvoeringen of samen een hapje eten". Ondertussen nemen enkele Nolano-leden afscheid en laten zich door Automaatje, vrijwilligers die ouderen en minder mobiele inwoners van Zutphen vervoeren, ophalen. Automaatje en Nolano zijn initiatieven van de Stadsonderneming Zutphen waar Hemelaar bestuurslid is. "Alles wat wij doen is een burgerinitiatief", laat hij weten. Voor vijf euro in de maand kan men lid worden van Nolano. "Ook van buiten Zutphen is iedereen bij ons hartelijk welkom". Het programma voor de komende tijd bestaat uit diverse activiteiten, waaronder een bezoek aan Galerie en Beeldentuin A-Quadraat in Vorden, klootschieten bij de klootschietvereniging Warnsveld en een bezoek aan Sterrenwacht Phoenix in Lochem. De activiteiten staan respectievelijk gepland op 29, 30 juni en 12 juli.

Ondertussen zijn de bierbrouwers Andre van Oene, Koos Kemperman en Berend Ebbink van Markebier druk bezig. "Het is mooi dat het weer kan en mag om een kleine groep mensen te ontvangen. Belangstellenden die ook willen komen kijken zijn van harte welkom. Op onze site kan men zich aanmelden", laat Koos Kemperman weten.


www.nolano.nl

www.markebier.nl