Gemeente Lochem stelt een nieuw mobiliteitsplan op

LOCHEM - De gemeente Lochem werkt aan een nieuw mobiliteitsplan. De visie over verkeer en vervoer die we hierin opschrijven, geldt voor nu en de komende tien jaar. Daarnaast staat in het plan een concreet uitvoeringsprogramma. De uitwerking van het plan doet de gemeente samen met BVA Verkeer. Een deskundig bureau met ervaring in Lochem. De gemeente maakt ook graag gebruik van de kennis en ervaring van de inwoner als weggebruiker. Daarom is meedenken via een vragenlijst op www.lochemspreekt.nl mogelijk.

Wethouder mobiliteit, Eric-Jan de Haan: “Onze gemeente is aan een nieuw mobiliteitsplan toe. Met aandacht voor de uitdagingen van deze tijd en de technische mogelijkheden. Denk aan veiligheid en toegankelijkheid van onze kernen, maar ook bereikbaarheid en duurzaamheid. Ik ben heel blij dat we er mee aan de slag gaan. En ik vind het belangrijk dat we inwoners om hun inbreng vragen.”

Mening delen via Lochem Spreekt
Met een enquête via Lochem Spreekt haalt de gemeente behoeftes op en kijkt waar de prioriteiten liggen op het gebied van mobiliteit. Wordt er te hard gereden in uw kern? Kent u knelpunten voor verkeersveiligheid? Is het prettig fietsen in de gemeente Lochem? En wat heeft u nodig om (nog) duurzamer te reizen? De vragenlijst staat open op www.lochemspreekt.nl van woensdag 23 juni tot en met zondag 11 juli 2021. Onafhankelijk onderzoeksbureau Moventem voert het onderzoek uit. Deelname aan deze vragenlijst is volledig anoniem.

Gemeente haalt ook informatie op bij andere partijen
Elke deelnemer ontvangt via e-mail als eerste de uitkomsten van het onderzoek. Liever geen lid van het panel, maar wel deelnemen aan het onderzoek? Ga dan naar www.moventem.nl/mobiliteitlochem. Daar kan de vragenlijst ingevuld worden, ook door niet-leden. Naast inwoners nodigt de gemeente ook ondernemers en andere belanghebbenden zoals scholen uit de vragenlijst in te vullen. Ook zij kunnen deelnemen via de genoemde link. Daarnaast spreekt de gemeente in (digitale) bijeenkomsten met stakeholders, zoals dorpsraden en belangenverenigingen.

Meepraten kan 

via het digitale 

panel Lochem 

Spreekt!


Wat doet de gemeente met de resultaten en de suggesties?
Alle opgehaalde informatie verwerkt de gemeente deze zomer. De gemeente koppelt terug wat ze ophaalde. En gaat nader in gesprek over wat in het mobiliteitsplan moet komen. Dat doet de gemeente op avonden die ze daarvoor organiseert dit najaar.

Meedoen aan Lochem Spreekt
Iedereen vanaf 16 jaar die in de gemeente woont, werkt en/of onderneemt, kan meedoen met het onderzoek van Lochem Spreekt. Aanmelden gaat als volgt: Ga naar www.lochemspreekt.nl, aanmelden is gratis. De deelnemers krijgen een e-mail zodra er een onderzoek start. Meedoen kan ook op papier. Inwoners nemen dan contact op met Moventem. Het onderzoek- en adviesbureau dat het panel beheert, telefoon (0575) 76 02 27. Zij krijgen de vragenlijst en de uitkomsten van ieder onderzoek toegestuurd op hun huisadres.

Volg de resultaten en ontwikkelingen rondom ons mobiliteitsplan op www.lochem.nl/mobiliteitsplan.