25e HAMAC-Run opnieuw uitgesteld

HARFSEN - Vorig jaar juni zou de 25e HAMAC-Run worden georganiseerd. Deze is destijds echter afgelast vanwege corona. Inmiddels een jaar verder, dienden de organisatoren wederom een beslissing te nemen. Diverse instellingen, waarvan vele van hun cliënten jaarlijks worden uitgenodigd voor de HAMAC-Run, zijn in de afgelopen maanden benaderd met de vraag hoe zij er nu over denken. Unaniem waren de instellingen van mening dat er nog te veel onzekerheden zijn en men in het algemeen met een kwetsbare doelgroep te maken heeft. Ook werd afgeraden om in de maanden september of oktober het evenement te organiseren. Uiteindelijk heeft de organisatie besloten om ook dit jaar over te slaan in de hoop dat in 2022 het jubileum groots gevierd kan worden.


Familieviering St. Josephkerk

LOCHEM - Zondag 4 juli om 10.00 uur is er een familieviering met medewerking van enkele cantors van het Gemengd Koor. Thema van de viering: 'We nemen elkaar zoals we zijn'. Voorganger: mv. G. te Walvaart. Lector G. Somhorst. Aanmelding en registratie bij de ingang van de kerk op basis van de 1,5 meter capaciteit van de kerkruimte.


Openstelling Dorpskerk Laren in de zomer

LAREN - In de maanden juli en augustus is op woensdagmiddag de Dorpskerk open van 13.30 tot 17.30 uur. Vrijwilligers heten de gasten welkom en beantwoorden eventuele vragen over de geschiedenis en het fraaie interieur met de eigentijdse inrichting.

De kerk is een zogenoemde Waterstaatskerk en gebouwd in 1835. Tijdens de openstelling is er een doorlopende fotopresentatie van andere Waterstaatskerken in Nederland. Het gehele jaar door, is in de stilteruimte gelegenheid om een kaarsje aan te steken, iets in het gastenboek te schrijven en via de glaswand het sfeervolle interieur van de kerk te bewonderen.

In de week van de Fiets4daagse zijn in de kerk een tentoonstelling van glasobjecten gemaakt door Gerard Leferink uit Haaksbergen en kleurrijke schilderijen van de hand van Willemien Schepers uit Laren te bezichtigen. Dan staan de deuren van de kerk en het Kulturhus iedere middag open van 13.30 tot 17.30 uur.


Wandel- tochten Laren 

LAREN – In het weekend van 3 en 4 juli kan er weer gewandeld worden in de mooie omgeving van Laren. De Stichting Wandel Dorp Laren zet dan voor de wandelliefhebbers een tocht uit van 5,5 en 10 kilometer, deze starten bij de basisscholen aan de Verwoldseweg 18 in Laren.

Aanmelden van te voren verplicht. Dit kan via wandel4daagselaren@gmail.com of door te bellen met Jan Eggink 06 - 105 502 20. De deelname kosten voor de tien kilometer zijn 10 euro. Hierbij inbegrepen zijn een kop koffie of thee bij vertrek, een kop soep onderweg en aan het eind een broodje worst. De deelnamekosten kunnen ter plekke contant of middels pinnen voldaan worden. Er wordt in tijdsloten vertrokken. Zo kan men zich opgeven voor zowel zaterdag als zondag tussen 10.00 en 12.00 uur en van 12.00 tot 14.00 uur. 

De 5,5 kilometer route is speciaal voor gezinnen. De kosten zijn 5 euro per persoon. Aan het begin van de tocht krijgen de deelnemers wat te drinken en na het voltooien van de tocht is er ook een broodje worst. Voor de jeugd is er een fotowedstrijd. Wanneer de kinderen de bijbehorende vragenlijst invullen en inleveren, krijgen ze na afloop een traktatie.